Árpád
-2 °C
4 °C

Gyanúba keveredett még egy kisgazda

2000.10.27. 19:30
Horváth Béla frakciószóvivő az Indexnek nyilatkozva nem kívánt reagálni arra a sajtóértesülésre, miszerint Székely Zoltánon kívül más kisgazda is érintett a vesztegetési ügyben. Állítása szerint nincsenek terhelő adataik egy képviselőről sem, így nincs mit nyilvánosságra hozni. Ha az FKGP olyan információt kap a rendőrségtől, amely szerint még egy képviselő érintett, akkor rögtön kizárják, bárki legyen is az.
A Magyar Nemzet értesülése szerint Székely Zoltánon kívül egy másik kisgazda honatyát is vártak arra a Gellért téri találkozóra, amelyen tetten érték Székelyt a húszmillió forintos vesztegetési pénz átvételekor. A képviselő azonban idejében kapott egy telefonhívást, így nem ment el oda. Molnár László, az FKGP megszüntetett vállalkozói tagozatának elnöke közeli barátja és üzlettársa volt Székelynek. Molnár mint személyes jó barátját ajánlotta Székely Zoltánt a párt elnökének a figyelmébe, aki 1998-ban felkerült az FKGP országos választási listájára is.

Túri András, a Fővárosi Ügyészségi Nyomozóhivatal osztályvezető főügyésze nem óhajtotta kommentálni a Magyar Nemzet értesülését, amely szerint újabb kisgazda politikus meghallgatása várható.

Az RTL Klub információi szerint az FKGP és az MDF frakcióvezetői már fél évvel ezelőtt tudtak arról, hogy Székely Zoltán visszaél országgyűlési tisztségével. Bánk Attilát és Balsay Istvánt is tájékoztatták arról, hogy Emőd polgármestere hangfelvétellel tudta bizonyítani, hogy megzsarolták. A politikusok azonban nem tettek semmit a botrány kirobbanásáig.

A megzsarolt emődi polgármester az RTL híradójának elmondta, hogy a kazettát még nyáron elküldte a parlament elnökének. Áder János eddig nem nyilatkozott az ügyben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?