Bernát, Felícia
EUR 384,06 Ft
USD 363,06 Ft
8 °C
30 °C

Az MDF a mézesmadzag-politika ellen

2006.01.21. 13:45
A miniszterelnök szerint blöff a Fidesz 14. havi nyugdíj bevezetésére vonatkozó ígérete, a Fidesz viszont sajtótájékoztatón erősített rá, hogy reális cél a plusz nyugdíj, persze csak akkor ha csökkentik a tb-járulékot. Az MDF legfőbb feladatának a mézesmadzag politika visszaszorítását nevezte Dávid Ibolya MDF-elnök.

Orbán Viktor Fidesz-elnök hétfőn a tb-járulék tíz százalékpontos csökkentését ígérte, pénteken pedig azt állította, a csökkentés annyi új munkahelyet teremt, ami megalapozza a 14. havi nyugdíj bevezetését 2006-20010. között.

Gyurcsány: blöff>

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egy szombati rendezvényen a javaslatot blöffnek minősítette. Úgy vélte, a javaslattevő megijedt attól, amit előző, járulékcsökkentésre vonatkozó javaslata okozott, kiderült ugyanis, hogy nem a terhek, hanem a szociális biztonság csökkenne.

Rájött a javaslattevő, hogy a nyugdíjasok százezrei ezt a politikát nem fogják megengedni - tette hozzá. Gyurcsány Ferenc szerint ez nem felelős politika, ezért azt javasolta, hogy a Fidesz Szent István programját úgy hívják, hogy Háry János terv.

Rogán: nem blöff

Rogán Antal, a Fidesz kampányfőnöke nagyjából a kormányfővel egy időben sajtótájékoztatót tartott, ahol viszont kiállt a Fidesz elnökének javaslatai mellett, leszögezve a járulékok tíz százalékos csökkentésével legkevesebb 120-150 ezer új munkahely hozható létre, és ennek eredményeként bevezethető 2006-2010 között a 14. havi nyugdíj - mondta. Leszögezte: a járulékok csökkentése nem jelent bevételkiesést.

MDF: Kiskorúnak nézik a választókat

Az MDF feladata, hogy visszaszorítsa a két nagy párt által kínált mézesmadzag-politikát - jelentette ki Dávid Ibolya, az MDF elnöke szombaton Budapesten, a párt országos választmányának ülésén. A két nagy párt továbbra is csak a megvalósíthatatlan álmokatígérgeti a választóknak a hatalom megszerzése érdekében - mondta a pártelnök.

"Balról és most már jobbról is kísértenek a Kádár-rendszer legostobább hagyományai, kiskorúnak nézik a választókat, jólétet, dübörgő gazdaságot, teljes foglalkoztatást, gondoskodást hazudnak, miközben szeptembertől soha nem látott megszorító intézkedésekre kényszerül az ország, bárki legyen kormányon, s ha nem szeptembertől, akkor decembertől" - mondta Dávid Ibolya, utalva arra, hogy legkésőbb addig a kormánynak elő kell állnia a költségvetési hiány mérséklésére vonatkozó programjával. AZ MDF választmánya úgy döntött, hogy Dávid Ibolya pártelnök vezeti majd a demokrata fórum országos listáját. A testület az országos elnökség hatáskörébe utalta a választmány az egyéni körzetekben létrejövő választási együttműködések jóváhagyását.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek