Antal, Antónia
-7 °C
-2 °C

Kizárhatják a reformistákat a MIÉP-ből

2003.01.20. 12:34
A Csurka István megbuktatására szövetkező reformista vezetők kizárását kezdeményezi a MIÉP választmánya. A párt hétfői tájékoztatóján elhangzott, hogy a reformtömörülés mögött külső erők, elsősorban az MSZP áll, és feladata a MIÉP, illetve annak elnökének lejáratása.
A magát Magyar Igazság és Élet Reform Tömörülésnek (MIÉRT) nevező csoport vezetőinek kizárását kezdeményezte a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) országos választmánya - jelentette be hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Teszársz Károly, a grémium elnöke. A választmány szombati határozatát ismertetve kijelentette, hogy a csoportot "külső erők irányítják", elsősorban az MSZP, s a MIÉRT feladata a pártelnök és az egész MIÉP lejáratása.

Eltávolítani az árulókat

Az országos választmány felszólítja az elnököt és az országos becsületbíróságot, hogy a bizonyítottan áruló személyeket, a különböző taktikákkal beépülteket minden lehető eréllyel, haladéktalanul távolítsa el a pártból - közölte Teszársz Károly.

Akadályozott nemzetmentés

Hozzátette, hogy a döntés szerint az országos elnökség azon tagjait, akik az "árulóvá vált, esetleg megtévedt vagy megszorított, zsarolt személyekkel, a beépültekkel együttműködnek", figyelmezteti a választmány: "amit most tesznek, méltatlan hozzájuk, árt a MIÉP-nek, és akadályozza most különösen fontos nemzetmentő céljainak elérésében".

A Fidesszel is szövetkeznek az "árulók"

A sajtótájékoztatón Győri Béla, a MIÉP szóvivője ismertette azokat a dokumentumokat - leveleket, sajtónyilatkozatokat - amelyekkel a szombati tanácskozáson a MIÉRT általuk pártellenesnek tartott tevékenységét bizonyították. Mint jelezte, a csoportot - amelynek többek között Bognár László MIÉP-alelnök, valamint Rozgonyi Ernő és Deák Péter elnökségi tag is résztvevője - a párt több fóruma elítélte már. Győri Béla közölte: tudomásuk szerint a MIÉRT egyes tagjai az MSZP mellett a Fidesszel is együttműködnek, hogy segítsenek a "csurkátlanított", nemzeti radikalizmusától megfosztott MIÉP-et a leendő jobboldali uniópártba vezetni.