Mobil töltőállomás - önerőből

2000.06.27. 18:12
A Magyar Autóklub (MAK) 3 hónap múlva akár önerőből is üzembe helyez néhány tíz darab mobil üzemanyag töltőállomást, ahol önköltségi áron, a jelenlegi átlagáraknál literenként akár 10-15 forinttal olcsóbban lehet majd benzinhez és gázolajhoz jutni - közölte Kovács Zoltán, a MAK főtitkára az MTI-vel kedden.
Hozzátette: beszerzés céljából a MAK kapcsolatban van tíznél több konténer töltőállomást gyártó céggel, Magyarországon és külföldön egyaránt. Ezek többsége rendelkezik a működéshez szükséges környezetvédelmi, műszaki, jogi, veszélyes anyagokra vonatkozó, mérésügyi-hitelesítési engedéllyel.

A főtitkár elmondta, hogy felszereltségtől, minőségtől függően egy benzines mobil konténer töltőállomás 1,2-10 millió forint közötti árba kerül, míg egy dízeleshez 1-6 millió forintért hozzá lehet jutni.

Segíts magadon
Kovács Zoltán elmondta, hogy az egy hete meghirdetett kampány óta - amiben kérik az autósok támogatását, legalább 5 liter benzin árát - folyamatosan érkeznek a helyi önkormányzatok és magánszemélyek részéről az ingyenes felajánlások, hogy telkükön állítsák majd fel a MAK mobil üzemanyagkútjait.

Bár a mobil töltőállomás hálózat kialakítása a monopolhelyzetben lévő társaság magas üzemanyag árképzési rendszere ellen irányul, a MAK az üzemanyagot valószínűleg a Mol Rt.-től vásárolja majd - mondta Kovács Zoltán.

A főtitkár szerint a MAK által kialakítandó akár száz állomást meghaladó üzemanyagtöltő hálózat a Mol nyereségét nem csökkenti, mivel annak csekély része származik a kiskereskedelmi forgalomból, és inkább a nagykereskedelmi illetve a finomítási tevékenységen keletkezik a hasznuk jelentős része.

A MAK számít a több mint egymilliós autós társadalom támogatására, nemcsak a 340 ezer klubtagra. A főtitkár kiemelte, hogy az önköltségi áron árusító mobil töltőállomásokon csak azok vásárolhatnak, akik befizetik a legalább 1.200 forintos pártolói tagdíjat, ami számukra egy hónapon belül megtérül.

Kovács Zoltán konkrét számokról még nem tudott beszámolni, ám elmondta: az autós társadalom részéről hihetetlen nagy az érdeklődés, amit a naponta nagyszámban beérkező támogatási összegek is alátámasztanak.  • Hírek
  • Megtakarítás