Árpád
-2 °C
3 °C

Mobil töltőállomás - önerőből

2000.06.27. 18:12
A Magyar Autóklub (MAK) 3 hónap múlva akár önerőből is üzembe helyez néhány tíz darab mobil üzemanyag töltőállomást, ahol önköltségi áron, a jelenlegi átlagáraknál literenként akár 10-15 forinttal olcsóbban lehet majd benzinhez és gázolajhoz jutni - közölte Kovács Zoltán, a MAK főtitkára az MTI-vel kedden.
Hozzátette: beszerzés céljából a MAK kapcsolatban van tíznél több konténer töltőállomást gyártó céggel, Magyarországon és külföldön egyaránt. Ezek többsége rendelkezik a működéshez szükséges környezetvédelmi, műszaki, jogi, veszélyes anyagokra vonatkozó, mérésügyi-hitelesítési engedéllyel.

A főtitkár elmondta, hogy felszereltségtől, minőségtől függően egy benzines mobil konténer töltőállomás 1,2-10 millió forint közötti árba kerül, míg egy dízeleshez 1-6 millió forintért hozzá lehet jutni.

Segíts magadon
Kovács Zoltán elmondta, hogy az egy hete meghirdetett kampány óta - amiben kérik az autósok támogatását, legalább 5 liter benzin árát - folyamatosan érkeznek a helyi önkormányzatok és magánszemélyek részéről az ingyenes felajánlások, hogy telkükön állítsák majd fel a MAK mobil üzemanyagkútjait.

Bár a mobil töltőállomás hálózat kialakítása a monopolhelyzetben lévő társaság magas üzemanyag árképzési rendszere ellen irányul, a MAK az üzemanyagot valószínűleg a Mol Rt.-től vásárolja majd - mondta Kovács Zoltán.

A főtitkár szerint a MAK által kialakítandó akár száz állomást meghaladó üzemanyagtöltő hálózat a Mol nyereségét nem csökkenti, mivel annak csekély része származik a kiskereskedelmi forgalomból, és inkább a nagykereskedelmi illetve a finomítási tevékenységen keletkezik a hasznuk jelentős része.

A MAK számít a több mint egymilliós autós társadalom támogatására, nemcsak a 340 ezer klubtagra. A főtitkár kiemelte, hogy az önköltségi áron árusító mobil töltőállomásokon csak azok vásárolhatnak, akik befizetik a legalább 1.200 forintos pártolói tagdíjat, ami számukra egy hónapon belül megtérül.

Kovács Zoltán konkrét számokról még nem tudott beszámolni, ám elmondta: az autós társadalom részéről hihetetlen nagy az érdeklődés, amit a naponta nagyszámban beérkező támogatási összegek is alátámasztanak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?