Lajos, Patrícia
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Medgyessy nagykövet maradna

2006.05.16. 08:22
Utazó nagykövet maradna Medgyessy Péter. Először a megbízatás felfüggesztését kérte, majd mégis azt jelezte, diplomataként folytatná. Időközben tagja lett a TVK igazgatóságának, de állítólag a jegybankelnöki poszt foglalkoztatja igazán.

A Népszabadság értesülése szerint Medgyessy Péter a választások előtt utazó nagyköveti megbízatásának felfüggesztését kérte a kormánytól, majd a második fordulót követően levélben jelezte, folytatná diplomáciai tevékenységét.

A volt miniszterelnök utazó nagykövetként járt az Egyesült Államokban, Mexikóban, Kanadában, többször Franciaországban, utazott Kínába, Ausztriába, Bulgáriába és Luxemburgba is. Évente körülbelül nyolcvanmillió forintos keret állt rendelkezésére, javadalmazás viszont nem járt a tisztséggel.

Több forrás szerint a szocialisták volt miniszterelnöke jelezte, Járai Zsigmond megbízatásának jövő évi lejártát követően szívesen lenne a Magyar Nemzeti Bank elnöke.

A volt kormányfőt egyébként, a többségi tulajdonos Mol javaslatára nemrégiben a Tiszai Vegyi Kombinát igazgatóságába is beválasztották.