Medgyessy: akinek tévé kell, vegyen magának

2002.08.31. 15:50
Nem ért egyet Orbán Viktor volt kormányfővel a miniszterelnök, mivel Medgyessy szerint elég egy közszolgálati televízió és nincsen szükség külön jobboldali, külön baloldali adóra. Medgyessy Péter kijelentette: akinek saját tévére van szüksége, az vegyen magának egyet.
Azt gondolom, egy ország van és nem kettő, ebből következően úgy vélem: egy versenyképes, korrektül tájékoztató közszolgálati médium kell hogy legyen, amelynek a műsorkészítéséből a politika kivonul - jelentette ki szombaton Battonyán egy sajtótájékoztatón Medgyessy Péter.

A miniszterelnök újságírói kérdésre kommentálta Orbán Viktor volt miniszterelnök pénteki beszédét, amelyben arról szólt, hogy véleménye szerint új médiatörvényre van szükség, amely két egyenrangú csatornára osztja a Magyar Televíziót. Már nem elég, hogy csak egy, szocialista legyen, szükség van egy polgári és nemzeti értékek alapján álló televízióra is - közölte elképzeléseiről Orbán Viktor.

Vállalni illik a múltat

Medgyessy Péter kijelentését úgy folytatta: akinek saját tévére van szüksége, az vegyen magának egyet. A Mécs-bizottság tevékenységének megítélését firtató kérdéssel kapcsolatban leszögezte, hogy szerinte a közvéleményt nem túlságosan foglalkoztatja sem az ő, sem a volt miniszterek múltja. A legtisztességesebb dolognak a miniszterelnök azt tartaná, ha valakinek ilyen múltja volt, az vállalja el. Látható, az egész ügy a jobboldal számára kontraproduktívvá vált - vélekedett Medgyessy Péter.

"Forduljon a politika az emberek felé"

Kifejtése szerint részben azért lett az, mert az embereket a téma nem érdekli. Másfelől bebizonyosodott, az elmúlt rendszer sajnos sok olyan elemet tartalmazott, amelyről mindenkinek az a véleménye, hogy rossz volt. Ennek következtében a ma jobboldalivá vált politikusok ugyanúgy érintve vannak, mint a baloldali politikusok. Azt szeretném, ha végre a politika tényleg az emberek felé fordulna, s észrevenné, a polgárok azért választották meg őket, hogy az ő dolgaikkal foglalkozzanak, ne egymással - mondta a kormányfő.