Árpád
-2 °C
4 °C

Medgyessy perli a Magyar Nemzetet

2002.06.19. 08:26
Újabb dokumentumot közölt szerdai számában a miniszterelnök korábbi tevékenységéről a Magyar Nemzet. Az 1976-ban kelt és m,edgyessy által szignált feljegyzés, azt veszi sorra: "kik jöhetnek számba egy esetleges ellenforradalmi megmozdulásban". A kormányfő beperli a napilapot a szerdán közölt irat miatt.
A Magyar Nemzet szerdán újabb dokumentumot közölt Medgyessy Péter állítólagos ügynökmúltjával kapcsolatban, mely egy belső feljegyzés arról, kik jöhetnek számításba egy esetleges ellenforradalmi szervezkedés résztvevőjeként. Az 1976-ban kelt iraton a "szigorúan bizalmas" megjelölés, a dokumentumot aláíró Medgyessy Péter neve alatt pedig a biz. vez. rövidítés szerepel.

A titkosszolgálatokat felügyelő Tóth András államtitkár a TV2 reggeli műsorában kétségbe vonta a feljegyzés eredetiségét, de elismerte: a benne foglaltak III/III-as tevékenységre utalnak. A műsornak nyilatkozó Gálszécsy András, aki 1990 és 1992 között volt titokminiszter, úgy vélte: a szerdán közölt iraton tartalma alapján a "titkos" minősítésnek kellene szerepelnie a "szigorúan bizalmas" helyett. A volt miniszter azt is furcsának találta, hogy Medgyessy aláírása alatt nem a kedden közölt dokumentumból megismert D-209-es megjelölés szerepelt.

A napilap kedden is közölt cikket a kormányfő múltjáról: az akkor nyilvánosságra hozott irat szerint Medgyessy Péter szigorúan titkos tisztként főhadnagyi rendfokozatban a kémelhárításnak dolgozott.

A miniszterelnök szóvivője útján szerdán reggel jelezte: pert indít a Magyar Nemzet ellen. Indoklása szerint a napilapban szerdán közzétett dokumentum hamisítvány. Gál J. Zoltán elmondta: a konkrét jogi lépésről a nap folyamán adnak tájékoztatást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?