Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Pokorni: Medgyessy csöndben maradhatott volna

2002.07.03. 21:21
Pokorni Zoltán szerint a miniszterelnöknek csendben kellett volna maradnia az ő ügyében. A Magyar Rádiónak nyilatkozó lemondott Fidesz elnök elmondta, hogy döntése előtt nem tudott konzultálni Orbán Viktor volt kormányfővel, de utána igen, és Orbán együttérzéséről biztosította.
Pokorni Zoltán szerint Medgyessy Péter miniszterelnök akkor járt volna el helyesen és etikusan, ha az ő ügyében "mélyen csöndben marad és nem szól egy árva szót sem". Az ellenzéki politikus - aki szerdán édesapja ügynökmúltja miatt lemondott a Fidesz pártelnöki és frakcióvezetői posztjáról - a Magyar Rádió Krónika című műsorában beszélt erről, amikor lemondásának okairól és körülményeiről kérdezték.

Pokorni Zoltán beszámolt arról, hogy a döntés meghozatala előtt nem tudott beszélni Orbán Viktor volt kormányfővel. "Ma beszéltem vele, miután meghoztam a döntést. Ő azt mondta, hogy nem tudja mérlegelni az összes körülményt, de együttérzéséről biztosított. Ez inkább jóbaráti, mintsem politikai beszélgetés volt" - fogalmazott a politikus.

Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor egyetértett-e döntésével, igennel válaszolt. Pokorni Zoltán arra felvetésre reagálva, megfordult-e a fejében, hogy lemondjon képviselői mandátumáról és visszavonuljon a politikától, azt mondta: nem, mert ez az élete már néhány éve, és felelősséggel tartozik azért a kerületért, amelynek képviselője.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!