Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Négyszáz kisgyurcsánnyal az MSZP sikeréért

2005.12.20. 10:15
Eligazítást tartott az MSZP vezetése a párt aktivistáinak. Kiderült, hogy az MSZP vezetői egyáltalán nem elégedetten és hátradőlve szemlélik a népszerűségi mutatókat, és hogy aki a szocialistáknál nem dolgozik rendesen, az büntetésből csak a parlament a hátsó sorába kaphat helyet.

Az Index információi szerint a parlament hétfői ülésnapja előtt, az épület tőszomszédságában négyszáz kampányaktivistának tartott eligazítást Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Hiller István pártelnök és Szigetvári Viktor kampányigazgató. Az összejövetel apropója az volt, hogy a kormányfő elégedetlen a kampányban résztvevők aktivitásával.

Huszonöt százalékos gond

Forrásaink szerint a zártkörű találkozón Gyurcsány kijelentette, hogy a választókörzetek (176) negyedében vannak bajok, és az egyéni választókerületek konkrét említése nélkül bírálta azokat, akik eltelve az eddigi sikerekkel visszavettek a munkából. A kormányfő, aki a szocialista párt országos választási bizottságának a vezetője is egyben, arra szólította fel az aktivistákat, hogy mindenki dolgozzon legalább annyit, amennyit ő.

Hiller István pártelnök az Index érdeklődésére annyit közölt, azt kérték az aktivistáktól, hogy a nyugdíj, a családtámogatás, az infrastruktúra-fejlesztésre, az adócsökkentésre építsék kommunikációjukat. A pártelnök állítása szerint határozott, de nem durva kampányt kértek aktivistáiktól, majd hozzátette, hogy soha nem volt még ennyire szervezett az MSZP-kampány mint a jelenlegi.

Gyurcsány Ferenc az Index kérdésére csupán megerősítette a kampányfelkészítő tényét, de minden további érdeklődést elhárított, pedig kíváncsiak voltunk arra, hogy miként értelmezte azt a mondatot, amelyet szintén a hétői eigazításon közölt az érintettekkel, hogy "aki nem dolgolzik rendesen, az utolsó sorban fog ülni a parlamentben".

Kampányról kampányra

Az MSZP az utóbbi hónapokban behozta a Fidesz utcahossznyi előnyét, és a közvélemény-kutatók mára hol a Fidesz, hol az MSZP előnyét hozzák ki havi felmérésükben. Bővebben a felmérésekről.

A szocialista párt és a kormány kampánya gyakorlatilag a múlt év májusában kezdődött Gyurcsány Ferenc száz lépés programjának bejelentésével. Azóta megváltoztatták arculatukat, kampányt indítottak Budapesten és vidéken egyaránt.