Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Natália
-3 °C
2 °C

Kilencen pályáznak az MTV elnöki posztjára

2003.03.02. 14:49
Kilencen nyújtottak be pályázatot a Magyar Televízió (MTV) Rt. elnöki tisztségére a vasárnap déli beadási határidőig - értesült az intézmény közalapítványának egyik vezetőjétől az MTI. A közlés szerint közülük ketten - Ágoston György és Kapuvári Gábor - járultak hozzá nevük nyilvánosságra hozatalához.
Az elnöki pályázatot január utolsó napján tette közzé a közalapítvány kuratóriumának elnöksége, melynek megbízatása a Legfőbb Ügyészség január közepi megállapítása szerint - a pályázat kiírásával kapcsolatos eljárási hiba miatt - tavaly december 6-án a törvény erejénél fogva megszűnt.

A beadott pályázatokkal kapcsolatos eljárásról az Országgyűlés által a közeljövőben megválasztandó új kuratóriumi elnökség dönthet majd.

Baló nem kapott kétharmadot

Az MTV elnöki posztja Mendreczky Károly 2002. július 16-i távozásával üresedett meg. A tisztségre az intézmény közalapítványának kuratóriumi elnöksége először július 29-én írt ki pályázatot, augusztus 31-i határidővel. A grémium elnöksége szeptember 30-án Baló Györgyöt terjesztette az akkori tizenöt pályázó közül személyi javaslatként a kuratórium elé, döntés viszont - kétharmados többség hiányában - nem született.

A sikertelen elnökválasztás nyomán kiírt új pályázat november 6-i határidejéig minden korábbinál többen, 18-an pályáztak a Magyar Televízió elnöki posztjára, közülük azonban nem sikerült az elnökségnek kétharmados többséggel jelöltet állítania a nagykuratórium elé. A testület még aznap eldöntötte, hogy új pályázatot ír ki, és azt január utolsó napján teszi közzé.