Új műsort indít Medgyessy lánya

2003.09.09. 09:05
Elutasította több műsor szerződésének meghosszabbítását az MTV kuratóriumának elnöksége, mert túlságosan magasnak találta a megrendelt produkciókért fizetett összeget. Új produkcióval jelentkezik Tornóczky Anita, a miniszterelnök nevelt lánya.
Az MTV kuratóriumának lehetősége van egy bizonyos összeghatár felett megvétózni a tévé vezetése által készített megbízatásokat - írja keddi számában a Népszabadság.

Drága kabaré

A döntés érinti az MTV legdrágább produkcióját, az adásonként 12,4 millió forintba kerülő Új szeszélyes évszakokat is. Ez a múlt héten a köztévé negyedik legnépszerűbb műsora volt, 950 ezren látták. A kabarét a Szféra Tv gyártja, a szerződés a nyáron lejárt, a tévékuratórium elnöksége pedig csak radikális költségcsökkentés után hajlandó azt meghosszabbítani.

A másik visszadobott szerződéstervezet a hétköznaponként jelentkező Navigátor című műsoré. A 20 perces alkotások darabjáért 800 ezer forintot fizet az MTV.

A MTV elnöke a hír-, a kulturális és a szórakoztató területekre jutó kiadások radikális csökkentését írta elő. Emiatt több tervezett műsor nem indulhat el, de egyelőre nem lehet tudni, hogy mi kerül képernyőre. A köztévé őszi műsorstruktúrája ugyanis még nem készült el.

Új vezetők, új Tornóczky-műsor

A késlekedés egyik oka: háttéralkuk folynak arról, hogy az elnök kiket nevezzen ki vezető pozíciókba, és csak az igazgatók véglegesítése után döntenek az új műsorokról.

A Népszabadság úgy tudja, új produkcióval jelentkezik Tornóczky Anita. A miniszterelnök nevelt lánya most dokumentum műfajban próbálja ki magát. Egyelőre egy, a tévé belső gyártásában készülő riportról van szó, amely egy női börtönben készült. Ha ennek fogadtatása kedvező lesz, havonta egyszer lesz látható a képernyőn a Tornóczky-műsor.

Szintén tárgyalások folynak Juszt Lászlóval egy új produkcióról. Vadas Mihály, a szórakoztató főosztály vezetője a tervekről annyit mondott: több műsorról is egyeztetnek, de az új struktúra véglegesítéséig ezekről nem tud konkrétumokat mondani.