Eladták az MTV székházát?

2005.06.09. 09:25
Vevőt talált a köztévé székházára az ÁPV Rt., értesült a Népszabadság. Az egykori, Szabadság téri Tőzsdepalotát még 1999-ben adta el a vagyonkezelőnek a súlyos anyagi gondokkal küszködő köztévé, az ÁPV Rt. azóta próbálja értékesíteni az ingatlant. Az ÁPV Rt. csütörtöki közlése szerint ugyanakkor még nem értékesítették az ingatlant.

Öt év után értékesítette az MTV Szabadság téri székházát az ÁPV Rt., értesült a Népszabadság. A lap emlékezetet ugyanakor arra, hogy az adás-vétel szépséghibája, hogy az ingatlan "lakott'", hiszen az továbbra is az MTV székházaként funkcionál és a következő két évben az is marad. Az ÁPV Rt. szerint ugyanakkor a köztévé jogcím nélküli ingatlanhasználó, mivel 1999-ben hatmilliárd forintért eladott épület adás-vételi szerződésében rögzítették, hogy az MTV 2001-ig elhagyja az ingatlant, mivel akkor még úgy volt, hogy ekkorra megépül a köztévé új székháza. A lap úgy tudja, hogy a vagyonkezelő bukott az üzleten, mert a hat éve kifizetett hatmilliárdnál kevesbebbért sikerült eladni az épületet.

Az időpontot később módosították 2003-ra az óbudai építkezés azonban azóta sem kezdődött el. A Népszabadság emlékeztetet arra, hogy 2004-ben az ÁPV Rt. felmondta az MTV bérleti szerződését és azóta perben áll az MTV-vel. Ráadásul szeretné behajtani az évi háromszázmilliós bérleti díjat, amit viszont az MTV arra hivatkozva nem fizet, hogy a szerződés szerint már az új székházban kellene működnie.

Az ÁPV Rt. a Népszabadságot úgy tájékoztatta, hogy az áprilisban indult eljárásnak még nincsen vége, a lap azonban úgy tudja, hogy van már egy kiválasztott cég, amely tulajdonosként jelentkezett be az MTV-hez, hogy tárgyaljanak a bérleti szerződésről. A köztévé viszont a lap szerint megspórolná a bérleti díjat. A jogcím nélküli használat elvileg egyébként azt is lehetővé tenné, hogy a tulajdonos kirakja az épületből az MTV Rt-t.

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. még nem zárta le a Magyar Televízió Rt. (MTV) székházának eladásáról folyó tárgyalásokat - közölte az ÁPV Rt. kommunikációs igazgatója az MTI-vel csütörtökön, egy sajtóhírre reagálva. Oravecz Péter tájékoztatása szerint az értékesítés feltétele az, hogy az MTV bérelhesse a budapesti, Szabadság téri épületet. A privatizációs szervezet igazgatósága január 13-án nyilvánította eredménytelennek a korábban kiírt kétfordulós pályázatot, és döntött új, tárgyalásos értékesítési eljárás megindításáról. A részvételi szándékot január 31-ig kellett bejelenteni; a felhívás tartalmazta azt is, hogy az ingatlant 2006. december 31-ig bérleti jog terheli.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét