Mátyás
-6 °C
1 °C

MTV: új szerkesztőségvezető a Híradónál

2005.05.20. 21:25
Menesztették a Híradó főszerkesztői posztjáról is Nika Györgyöt, akit korábban a hírigazgatói tisztségéből mozdították el a pápa halálhírének kései közlése miatt. A főszerkesztői poszt ezen a néven megszűnik, az utódot Szűcs Gábort már szerkesztőségvezetőnek nevezik. Nika szerkesztőként és műsorvezetőként folytathatja.

A Híradó szerkesztőségét Nika György helyett Szűcs Gábor irányítja, az eddigi főszerkesztő műsorvezetőként és felelős szerkesztőként dolgozik tovább, olvasható a Magyar Televízió pénteki közleményében.

A főszerkesztői tisztség megszűnt, az új szerkesztőségvezetői posztot hétfőtől tölti be Szűcs Gábor eddigi főszerkesztő-helyettes a műsorokért felelős alelnök, Simon András megbízása alapján. Az MTV közleménye szerint "a nagy műsorvezetői tapasztalatokkal bíró" Nika György Rábai Balázs helyét veszi át, aki keddtől az Este című hírmagazint vezeti Krizsó Szilvia mellett.

Az Este műsorvezetői posztja azután üresedett meg, hogy onnan távozott Simon András, aki március elején kezdte meg munkáját alelnökként. A közszolgálati televízió Híradója tartalmában is megújul, a műsor az aktuális hírek mellett bővebb külpolitikai hírösszefoglalókkal jelentkezik, az eddiginél több vendéget hívnak meg a stúdióba a szerkesztők - tartalmazza a közlemény.

Nika György a távirati irodának annyit mondott, nem tud hozzátenni semmit az MTV közleményéhez. Simon Andrást az MTI-nek nem sikerült elérnie. Nika György korábban a hírigazgatói posztot is betöltötte; megbízását Rudi Zoltán, a MTV Rt. elnöke április 5-én vonta vissza II. János Pál pápa halálhírének késedelmes közzététele kapcsán.