Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Medgyessy barátja mosott pénzből gazdagodott?

2003.09.18. 08:45
A szír magánszemélyek által a K&H-tól széthordott pénzből Alexandru Mudurának, a romániai nagyvállalkozónak is jutott, illetve részben ebből építették a nagyváradi Lotus Plaza áruházat - írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, a mintegy 200 millió forintot romániai landolása előtt németországi számlákon mosták át.
Az Inter-Európa Bankból felvett kétes eredetű milliárdok egy része Medgyessy Péter miniszterelnök barátját, a Alexandru Mundurát gazdagította, de az összegből jutott az üzletember nagyváradi vállalkozásának finanszírozására is - állítja a Magyar Nemzet a Ment a pénz Mudurához című csütörtöki cikkében.

Rendőrségi forrásokra hivatkozva a napilap azt írja: bizonyított tény, hogy egy nagyváradi áruház építéséhez, illetve Alaxandru Mudurához is került abból a pénzből, melyet az Inter-Európa Bankból vettek fel szír magánszemélyek.

A Magyar Nemzet szerint az összeg német bankszámlákat is megjárt, mielőtt az üzletemberhez került volna. Mudura korábban több éven át élt Németországban.

A pénzintézetnél az összesen 6,2 milliárd forint gyanús pénz egy részét vették fel szír magánszemélyek, részben abban az időben, amikor a bank elnöke Medgyessy Péter miniszterelnök volt.

A napilap megtudta, az ügyben érintett Montrade Ltd. magyarországi képviseletén keresztül kétszázmillió forintot utaltak át a vállalkozó családjához, illetve Mudura-érdekeltségek számláira.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!