Piroska
3 °C
3 °C

Az ellenzék szerint a kormányfő is érintett a K&H-ügyben

2003.09.05. 07:43
Az ellenzék szerint Kulcsár Attila szocialista politikusokkal és magas rangú kormánytisztviselőkkel tartott kapcsolatot; a Magyar Nemzet szerint még Medgyessy Péter is érintett a K&H Equitiesnél történt visszaélésekkel kapcsolatban. Az ellenzék szerint ezt az is bizonyíthatja, hogy szerintük csak a napokban küldte a cégbíróságra az Inter-Európa Bank a kormányfő lemondásáról szóló jegyzőkönyvet.
A Magyar Nemzet pénteki számában Kormányfői küzdelem a dátumokkal címmel arról számol be, hogy csak ezen a hétfőn küldte be a Fővárosi Cégbíróságra az Inter-Európa Bank azt az állításuk szerint 2001. július 30-án készült jegyzőkönyvet, amelyben Medgyessy Péter kormányfő kilátásba helyezi lemondását bankelnöki tisztségéről.

Korábban arról tájékoztatott a rendőrség, hogy a pénzintézetben a Kulcsár-üggyel összefüggő, több mint hatmilliárd forintot érintő pénzmosás-gyanús esetek az elmúlt két évben történtek.

A kormányfő pedig a hivatalos cégadatok szerint csak tavaly április 29-én mondott le a posztjáról, tehát jócskán a visszaélésgyanús ügyek kezdete után. Ugyanakkor a bank és a kormányszóvivő, illetve szeptember 1-jén a Nap-kelte című tévéműsorban maga a miniszterelnök is azt állította, hogy elnöki megbízatása nem tavaly tavaszig, hanem csak 2001 szeptemberéig tartott, alaptalanok tehát az ellenzék állításai a kormányfő esetleges felelősségéről a gyanús ügyekben.

Medgyessy Péter pontosan úgy fogalmazott a köztévé reggeli műsorában, hogy "az embereknek a szavukért vállalniuk kell a felelősséget", az ellenzéknek "abba kell hagynia azt a mocskolódást, amit itt csinálnak hosszú hónapok óta".

Kijelentését azzal magyarázta, hogy az ellenzék a K&H brókercégénél kialakult botránnyal és az egykori Inter-Európa Bank elnökségével összefüggésben folyamatos csúsztatásokkal él, és amikor kiderül, hogy hazugság volt, amit mondtak, akkor azt mondják: jó, beszéljünk másról.

Medgyessy Péter a tévéműsorban azt állította: két évvel ezelőtti lemondását az Inter-Európa Bank élén betöltött posztjáról a cégbíróságon sokáig tartó eljárás miatt csak tavaly jegyezték be.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!