Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az ellenzék szerint a kormányfő is érintett a K&H-ügyben

2003.09.05. 07:43
Az ellenzék szerint Kulcsár Attila szocialista politikusokkal és magas rangú kormánytisztviselőkkel tartott kapcsolatot; a Magyar Nemzet szerint még Medgyessy Péter is érintett a K&H Equitiesnél történt visszaélésekkel kapcsolatban. Az ellenzék szerint ezt az is bizonyíthatja, hogy szerintük csak a napokban küldte a cégbíróságra az Inter-Európa Bank a kormányfő lemondásáról szóló jegyzőkönyvet.
A Magyar Nemzet pénteki számában Kormányfői küzdelem a dátumokkal címmel arról számol be, hogy csak ezen a hétfőn küldte be a Fővárosi Cégbíróságra az Inter-Európa Bank azt az állításuk szerint 2001. július 30-án készült jegyzőkönyvet, amelyben Medgyessy Péter kormányfő kilátásba helyezi lemondását bankelnöki tisztségéről.

Korábban arról tájékoztatott a rendőrség, hogy a pénzintézetben a Kulcsár-üggyel összefüggő, több mint hatmilliárd forintot érintő pénzmosás-gyanús esetek az elmúlt két évben történtek.

A kormányfő pedig a hivatalos cégadatok szerint csak tavaly április 29-én mondott le a posztjáról, tehát jócskán a visszaélésgyanús ügyek kezdete után. Ugyanakkor a bank és a kormányszóvivő, illetve szeptember 1-jén a Nap-kelte című tévéműsorban maga a miniszterelnök is azt állította, hogy elnöki megbízatása nem tavaly tavaszig, hanem csak 2001 szeptemberéig tartott, alaptalanok tehát az ellenzék állításai a kormányfő esetleges felelősségéről a gyanús ügyekben.

Medgyessy Péter pontosan úgy fogalmazott a köztévé reggeli műsorában, hogy "az embereknek a szavukért vállalniuk kell a felelősséget", az ellenzéknek "abba kell hagynia azt a mocskolódást, amit itt csinálnak hosszú hónapok óta".

Kijelentését azzal magyarázta, hogy az ellenzék a K&H brókercégénél kialakult botránnyal és az egykori Inter-Európa Bank elnökségével összefüggésben folyamatos csúsztatásokkal él, és amikor kiderül, hogy hazugság volt, amit mondtak, akkor azt mondják: jó, beszéljünk másról.

Medgyessy Péter a tévéműsorban azt állította: két évvel ezelőtti lemondását az Inter-Európa Bank élén betöltött posztjáról a cégbíróságon sokáig tartó eljárás miatt csak tavaly jegyezték be.