Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Medgyessy: Május 27-ig megtörténik a kormányátalakítás

2003.05.01. 13:18
A kormány megalakulásakor ígéretet tett arra, hogy egyévnyi kormányzás tapasztalatai alapján fogja értékelni a munkát, meghatározza a további tennivalókat ,és ennek kapcsán döntenek arról is, milyen módosításokra lesz szükség a kormányon belül, mondta Medgyessy.
Magyarország jövőre ezen a napon, május 1-jén már az Európai Unió tagja lesz, hangsúlyozták az MSZP vezetői, Kovács László pártelnök és Mandur László budapesti elnök csütörtökön, a párt városligeti majálisán. Mandur László beszédében kiemelte, hogy május 1-jén azokat ünnepeljük, akik munkából élnek. Kovács László polgárnak szólította a résztvevőket, hangsúlyozva, hogy nemcsak jobboldali, hanem baloldali polgárok is vannak. A pártelnök az MSZP választási győzelméről, a Medgyessy-kormány egyéves tevékenységéről, valamint az ország előtt álló feladatokról beszélt. Mindkét szónok köszönetet mondott a szavazóknak az EU-népszavazás sikeréért.

Május 27-ig biztos megtörténik a lépés

Még ebben a hónapban megtörténik a kormány átalakítása, erősítette meg Medgyessy Péter újságíróknak csütörtökön, az MSZP városligeti majálisán. A miniszterelnök emlékeztetett, a kormány megalakulásakor ígéretet tett arra, hogy egyévnyi kormányzás tapasztalatai alapján fogja értékelni a munkát, meghatározza a további tennivalókat, és döntenek arról is, milyen módosításokra lesz szükség a kormányon belül. "Be fogom tartani a szavamat, tavaly május 27-én tette le a kormány az esküt, idén május 27-ig biztos megtörténik a lépés" - jelentette ki.

Az MTI értesülése szerint a kormánytagok és a szakszervezeti vezetők majálison tartott zárt megbeszélésén is utalt a miniszterelnök arra, hogy hamarosan sor kerül a kormány átalakítására. A szakszervezetekkel kapcsolatban kiemelte, hogy az esélyteremtésnek nagyobb teret kíván biztosítani a kormányzati munkában. Az MTI úgy tudja, hogy a döntés a kormányátalakításról akár már a jövő hét elején megtörténhet.