Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Két nagygyűlés egy időben

2006.04.09. 23:42
Hétfőn egy időben tart politikai nagygyűlést a fővárosban az MSZP és a Fidesz. A szocialisták a Batthyány-örökmécsesnél találkoznak, a Fidesz ettől meglehetősen messze, a budai Várba várja híveit.

Hétfőn két politikai nagygyűlés is lesz Budapesten. Miután Gyurcsány Ferenc bejelentette, hogy az MSZP megnyerte a választások első fordulóját, híveit arra kérte, hogy hétfőn 16 órakor Budapesten a Batthyány-örökmécsesnél gyülekezzenek.

Nem sokkal később Orbán Viktor jelentette be, hogy hétfőn 16 órakor a budai Várban tartanak nagygyűlést. A pártelnök arra kérte híveit, hogy méltósággal vegyenek részt a "második félidőt" megnyitó rendezvényen.

Emlékezetes, hogy a választás első fordulója előtt egy héttel is úgy volt, hogy egy napon tart tömegrendezvényt az MSZP és a Fidesz. Gyurcsány Ferenc március 18-án Miskolcon szólította fel azokat, akik "nyugalomban szeretnének élni", hogy vegyenek részt az április 2-ai rendezvényen.

Orbán Viktor egy nappal később a Fidesz kongresszusán ugyanerre a napra hirdetett nagygyűlést. Bár a szocialisták azzal érveltek, hogy ők jelentették be előbb a rendezvényüket, végül úgy döntöttek: április elsejére hozzák előre "köztársaságvédő nagygyűlésüket".