József, Bánk
-7 °C
0 °C

Tagadja a nagykanizsai férfi Szász Károly megverését

2004.08.11. 10:53
Tagadja a Szász Károly megverésében való részvételét a súlyos testi sértéssel meggyanúsított nagykanizsai férfi. Úgy emlékszik, hogy egy kerékpárbolt előtt látta meg a később a bűntett helyszínén talált biciklit, amit kipróbált ugyan, de később visszavitte a boltba. A rendőrség a Magyar Hírlap információi szerint egy másik férfitól is DNS-profil azonosítására alkalmas mintát szerzett, de őt még nem gyanúsítja a volt PSZÁF-elnök megverésében való részvétellel.
Ügyvédje jelenlétében hallgatták ki kedden délután azt a 36 éves nagykanizsai férfit, akit azzal gyanúsít a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hogy részt vett Szász Károly megverésében. A férfi vallomásában tagadta, hogy ő verte volna meg a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) volt elnökét tavaly júniusban, mondta a BRFK szóvivője, Kozák László alezredes.

Kerékpárbalesetet színlelve

A rendőrség hivatalosan kedden jelentette be, hogy egy zsarolás miatt előzetes letartóztatásban lévő férfit gyanúsítanak a Szász Károly sérelmére elkövetett súlyos testi sértéssel. A PSZÁF elnökét tavaly június 16-án kerékpárbalesetet színlelve állították meg, majd két férfi megverte, és az elnök nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Ismerik a társ nevét

A hétfői meggyanúsításakor a nagykanizsai férfival ismertették azt a szakértői véleményt, ami kétséget kizáróan megállapítja, hogy DNS-profilja megegyezik azzal, amit a megverés helyszínén hagyott kerékpáron találtak.

A 36 éves gyanúsított híváslistájának ellenőrzésekor kiderült, hogy rendszeres telefonkapcsolatot tartott Kulcsár Attilával, a K&H Equities volt brókerével.

Kozák László alezredes elmondta: a gyanúsított azt mondta, hogy tavaly Budapesten járt, és egy kerékpárbolt előtt látta meg a később a bűntett helyszínén talált biciklit, amit kipróbált, de mivel nem tetszett neki, visszavitte a boltba.

A Magyar Hírlap szerint a nyomozók már ismerik társa nevét is, sőt már DNS-profil azonosítására alkalmas mintát is szereztek a férfitól. Az alezredes kijelentette: az ügyben jelenleg egy gyanúsított van, de hozzátette: ha érdemi változás történik, beszámolnak róla.