Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Áder: Szégyenteljes nap ez a mai

2002.12.17. 11:11
Amiért februárban az EU kapcsán a szocialisták még gyalázták az akkori kormányt, azért most ünnepeltetik magukat - mondta Áder János, a Fidesz frakcióvezetője a parlamentben, napirend előtt. Kovács László külügyminiszter Áder aggályait álságos felvetéseknek tartotta. Szili Katalin házelnöknek többször rendre kellett utasítania az állandóan közbekiabáló képviselőket.
Szégyenteljes napja ez a magyar országgyűlésnek - mondta napirend előtti felszólalásában Áder János, a Fidesz frakcióvezetője, aki úgy vélte, hogy Medgyessy Péter miniszterelnöknek a T. Házban kellett volna tájékoztatást adni a koppenhágai csúcstalálkozóról.

A politikus felidézte, hogy február 4-én az akkori ellenzéki MSZP elnöke, Kovács László és miniszterelnök-jelöltje, Medgyessy Péter is azt nyilatkozta, hogy az Európai Unió ajánlata elfogadhatatlan és méltánytalan, az Orbán-kormány nem képviseli az ország érdekit. Áder úgy vélte, hogy amiért februárban még gyalázták az akkori kormányt, azért most ünnepeltetik magukat.

Áder a mezőgazdasági közvetlen kifizetésekkel kapcsolatban elmondta: hamis interpretáció az, amely szerint harminc százalékkal sikerült megemelni a keretet, mert amit a magyar gazdák kapnak, azt az ország a saját pénzéből fizeti. A Fidesz frakcióvezetője végül úgy vélte, hogy a koppenhágai tárgyalásokon a hozzáállással volt a legnagyobb baj.

Kovács László külügyminiszter válaszában kijelentette, hogy hétfőn ő adott tájékoztatást az Országgyűlés integrációs bizottságában. Áder aggályait álságos felvetéseknek tartotta. Hazánkat Lengyelországgal összevetve hangsúlyozta, hogy a tárgyalások során Varsó a hatalmas költségvetési hiány enyhítésére, míg Budapest a közvetlen mezőgazdasági kifizetésekre helyezte a hangsúlyt.

Kovács a Fideszt azzal vádolta, hogy az ezekben a kérdésekben járatlan embereket az EU ellen hangolja.

Szili Katalin házelnöknek többször rendre kellett utasítania az állandóan közbekiabáló képviselőket.