Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Kárpát-haza Nemzetőrség is alakul

2007.08.07. 07:49
Kárpát-haza Nemzetőrség néven egy másik csoport is alakul a Jobbik Magyar Gárdája mellett, amely - legalábbis nevében - félkatonai szervezetre utal. A nemzetőrég egyik alapítója Papp Lajos szívsebész, olvasható a Népszabadságban. A nemzetmentőknek még csak a szeretet hatalmáról beszélt szombaton.

A Kárpát-haza Nemzetőrség célja az emberi életnek és egészségnek, a Kárpát-haza földjének, hagyományainak, kultúrájának, őshonos élővilágának, teremtett és épített értékeinek védelme, írja a Népszabadság a Független Újságírók Szövetségének tudósítására utalva.

A szervezetnek az lehet tagja, aki egyebek mellett a Kárpát-hazához és népeihez tartozónak vallja magát és hisz Istenben. Az alapítók közleménye szerint a szervezet tagjai nem tarthatnak maguknál fegyvert vagy más kényszerítő eszközt, és tiszteletben kell tartaniuk az alkotmányos törvényeket. A nemzetőrség hivatalos megszólítása: „Szeretetben testvérem”.

A nemzetőrség alapítói Papp Lajos szívsebész és Zétényi Zsolt ügyvéd a Nemzeti Jogvédő alapítvány kuratóriumi tagja, volt MDF-es országgyűlési képviselő. A szervezet ügyvezetője Hardy F. Gábor, aki a Jövőnkért Polgári Kör és a Szülői Közösségek képviseletében vált ismertté.

Papp doktor egyébként részt vett a hétvégén azon a pécsi Nemzetmentő Találkozón, ahol a "hivatalos" nemzeti gárda tervekről beszélő KDNP-s Simicskó Istvánt lehazaárulózták. Az Index forrásai szerint Papp Lajos a szombati rendezvényen még nem vezette elő az újabb gárda ötletét. Szónoklatában viszont hasonló problémamegoldó javaslatokkal állt elő: a szeretettel és a belülről jövő isteni kisugárzással kell megoldani a társadalmi feszültségeket, nem pedig a gyűlölettel.