András, Andor
-3 °C
3 °C

Nem lesz Kuncze-Orbán-Thürmer vita a kórházprivatizációról

2004.11.24. 11:16
Az SZDSZ elnöke nem küldött hivatalos meghívót a szópárbajra, Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke szívesen vitatkozna, de csak akkor, ha Orbán is elfogadná a meghívást.
"Nem érkezet hivatalos levél a vitáról" - mondta Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője az Index érdeklődésére arról a nyilvános vitáról, amire Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke hívta nemrégiben a kórházprivatizációról szóló népszavazást kezdeményező Thürmer Gyulát, a Munkáspárt elnökét, valamint Orbán Viktor Fidesz-elnököt. Az SZDSZ szerint katasztrofális helyzetbe hozná az egészségügyet, ha érvényesülne Thürmer Gyula és Orbán Viktor álláspontja, és a megtiltanák a magántőke bevonását a kórházak működtetésébe.

Révész - megjegyezve, hogy az SZDSZ elnöke hivatalosan utoljára hónapokkal ezelőtt, az árfolyamnyereség-adó ügyében kereste meg Orbán Viktort - elmondta, hogy a december 5-i népszavazás kampánya miatt Orbán Viktor heves országjárásba kezdett, és ez a vita már bele se férne a naptárába.

Kuncze nem olyan jól nevelt

Thürmer Gyula is azt válaszolta az Index érdeklődésére, hogy ő sem kapott írásos meghívót az SZDSZ elnökétől, csupán a médiából értesült a kezdeményezésről. "Az SZDSZ javaslata jó, de úgy tűnik, Kuncze Gábor nem olyan jól nevelt, hogy meghívóját írásban is elküldje" - fogalmazott a Munkáspárt elnöke, aki igent mond Kuncze Gábor felkérésére, de csak a hármas találkozóra "bólint rá", azaz várja Orbán Viktor visszajelzését is.

A kórházprivatizáció leállítását szorgalmazó népszavazás kezdeményezője nem talál semmi csodálkoznivalót azon, hogy a "nagyok" megpróbálják lenyúlni a kezdeményezésüket: "Évek óta a Munkáspárt az egyedüli, amelynek új szociális javaslatai vannak."