Valér
2 °C
8 °C

Vádat emeltek a Népszava újságírója ellen

2004.11.06. 11:06
A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint államtitoknak minősülő adatok közlésével vádolják a Népszava egyik munkatársát. A lap májusi számaiban közölték a volt Hajdú-Bihar megyei főkapitány levelét arról, hogy a debreceni polgármester esetében felmerül a bűnszervezetben való részvétel gyanúja, írja a Népszava.
Államtitoksértés bűntette miatt a Fővárosi Főügyészség vádat emelt a Népszava egyik munkatársa ellen, aki május végén a lapban közölte Sutka Sándor levelének másolatát, írja a Népszava szombati száma. Ebben a volt Hajdú-Bihar megyei főkapitány értesítette a megyei főügyészhelyettest arról, hogy a Debreceni Vagyonkezelő Rt. gazdálkodásával kapcsolatos nyomozásban megalapozott Kósa Lajos debreceni polgármester bűnszervezetben való részvételének a gyanúja.

A vádirat szerint a vádlott újságíró "cselekményével az államtitoknak minősülő adatokat illetéktelen személyek részére hozzáférhetővé tette". A lap felelős szerkesztője ellen ugyanezen ügyben indított nyomozást bizonyítottság hiányában megszüntette.

Az eljárást az Országos Rendőr-főkapitányság hivatalból indította és a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal saját hatáskörébe vonta. A titokgazda felelősségét nem tudták megállapítani.