Sára, Márió
-2 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Orosz József az egyetlen áldozat a Nap-kelte csatában

2007.11.13. 08:11
Csak a klubrádiós műsorvezető távozik az MTV reggeli műsorából, a Nap-keltéből. Orosz József Aczél Endrével együtt maga ajánlotta fel a lemondását, Gyárfás Tamás azonban csupán Orosztól vesz búcsút.

Egyetlen áldozattal zárulhat le az MTV vezetése és a Nap-kelte személyügyi csatája, Orosz József nem vezeti többet a közéleti magazinműsort.

A Nap-kelte két műsorvezetője tavaly ősszel vált problémássá a produkciót irányító Gyárfás Tamás számára, amikor a Fidesz és a KDNP bojkottba kezdett, és lényegében személyüket hozta fel indokként, amiért politikusai távol maradnak az MTV műsorától. Az ellenzéki támadás mellett az utóbbi hónapokban összeférhetetlenségi kérdések is bonyolították Aczél és Orosz ügyét. A köztévé vezetése azt nehezményezte, hogy mindketten más műsorokban, vagy más médiumnál exponálják magukat. Aczél Endre és Orosz József a napokban felajánlotta lemondását a Napkelte producerének.

Gyárfás Tamás interpretációja szerint Aczél és Orosz kollegiálisan segíteni kívánta a műsort azzal, hogy félreállnak, ha ez szükséges. A producer viszont úgy ítélte meg, hogy a félreállás csak Orosz József esetében szükséges. Az MTV-ben folyó vizsgálat is úgy látta, hogy Aczél más munkái nem összeférhetetlenek a reggeli műsorvezetéssel. Orosz esetében viszont az sem volt szerencsés, hogy a Klubrádió emblematikus figurája nemrégiben felajánlotta szolgálatait az MSZP-nek. Gyárfás szerint emiatt nehéz lenne elhitetni bárkiről, hogy egyik nap pártszínekben kommunikál, másnap pedig fel tudja ölteni magára a pártatlanság mezét.