Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán: Gyurcsánynak magával kell vinnie a csomagját

2006.09.19. 17:47
Az önkormányzati választás egyben népszavazás is lesz, s ha a választók elutasítják a kormány politikáját, Gyurcsány Ferencnek mennie kell a csomagjával együtt - mondta Orbán Viktor, aki szerint ezután egy szakértői kormánynak kell tovább vezetnie az országot. A Fidesz a békés tüntetőket támogatja, de az erőszakot elítéli, s szombaton megtartja nagygyűlését a Hősök terén.

„Hazug embert könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát” – ezzel a mondattal kezdte sajtótájékoztatóját Orbán Viktor. A Fidesz elnöke a tüntetések hírére hétfőn brüsszeli programját megszakítva tért vissza Magyarországra.

Orbán szerint „nem lehetett tudni, mikor, de az biztos volt, hogy ez bekövetkezik”. A Fidesz elnöke Gyurcsány Ferencet „beteges hazudozónak” titulálta.

Népszavazás

"Nem kérünk sem a Gyurcsány-csomagból, sem a provokációkból, sem az erőszakból. Meggyőződésünk, hogy van más alkotmányos és demokratikus megoldás. Úgy hívják, hogy október elsejei választás" - fogalmazott a Fidesz elnöke.


Fotó: Huszti István

Orbán szerint az önkormányzati választás egyben népszavazás is lesz. Ha a választók elutasítják a kormány politikáját, az MSZP-nek nincs más választása, mint hogy menessze miniszterelnökét, akinek pedig „magával kell vinnie a csomagját”.

Orbán szerint ha ez bekövetkezik, nem pártkormányra van szükség, hanem egy korlátozott hatáskörű szakértői kormányra, amely továbbviszi az ország ügyeit.

Megtartják a szombati nagygyűlést

A Fidesz támogatja a békés tüntetőket és mindazokat, akiknek egzisztenciáját a megszorító csomag veszélyezteti, de az erőszakot elítéli, mert nem az autók, a rendőrök, a tűzoltók vagy egy épület tehet róla, hogy megszorításokat kellett bevezetni – jelentette ki a pártelnök.

Orbán rövid nyilatkozata után, amely lényegileg az elnökség által elfogadott állásfoglalás ismertetése volt, kérdésekre nem hagyva lehetőséget, távozott.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője még bejelentette: a megjelent téves hírekkel ellentétben a Fidesz megtartja szombati nagygyűlését a Hősök terén.