ÉS: csak a bíróság tisztázhatja Orbánt

2005.04.08. 07:49
Három héttel az Orbán család üzletről szóló első írás megjelenése után sem kapott helyreigazítási kérelmet és nem indult el a beígért per sem az Élet és Irodalom ellen – emlékeztet pénteki számában a lap főszerkesztője. Kovács Zoltán szerint a bíróság az egyetlen fórum, amelyen még tisztázhatja magát a volt miniszterelnök.
Az Élet és Irodalom szerkesztősége szerint a bíróság az egyetlen fórum, amely hitelt érdemlően és jogszerűen képes ítéletet mondani arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnökként milyen szerepet játszott a felesége és baráti köre által létrehozott gazdasági társaságban – írja a Népszabadság.

Erről Kovács Zoltán, a hetilap főszerkesztője ír a hetilap pénteken megjelenő számában. Kovács Zoltán egyúttal felhívja a figyelmet arra, hogy három héttel a családi üzletről szóló első írásuk megjelenése után sem kaptak helyreigazítást, és nem indult el a Révész Máriusz Fidesz-szóvivő által beígért per sem a lap ellen.

Kovács megismétli korábbi közleményüket: kötelességüknek tartják a megjelenésüket az ügyben felállítandó parlamenti vizsgálóbizottság előtt.

„Nem közös fellépés”

A testület létrehozásáról az Országgyűlés ügyrendi bizottsága március 30-án döntött. Itt a fideszes alelnök mondvacsináltnak nevezte a Tokaj-ügyet, amelynek célja szerinte az ellenzék vezető politikusának lejáratása. Erre reagálva közölte a szocialista Wiener György, hogy a gyűlöletkampányt nem ők, hanem a Fidesz kezdte, és ezért ne csodálkozzanak azon, ha csapásra csapás a válasz.

A lap főszerkesztője mai cikkében ezt a sugalmazást visszautasítja. Miként fogalmaz: közléssorozatról van szó, amelynek természetesen lehetnek politikai következményei, "de Wiener Györgynek semmi oka, hogy ezt valamiféle közös fellépésnek állítsa be".  • Hírek
  • Árfolyam