Orbán szerint a baloldal rárontott Magyarországra

2005.07.24. 18:18
A Fidesz elnöke Tusnádfürdőn kijelentette, Magyarország jövője a jövő évi parlamenti választásokon múlik.

Lendvai Ildikó felszólította Orbán Viktort, hogy vonja vissza a magyar baloldal nemzetellenességére vonatkozó állításait. "Durva és gyáva mondatok. Durva, mert megkérdőjelezi a fél ország hazafiságát, mindazokét, akik nem értettek egyet Orbán Viktor népszavazási álláspontjával. Gyáva, mert mást mond Budapesten szemtől szembe, amikor vitapartnerrel kell szembesülnie, és mást Budapesttől távol" - fogalmazott közleményében a szocialista frakcióvezető.

"A baloldal amikor csak teheti, ráront saját nemzetére, így tesz a mostani magyarországi baloldal is, amelynek a jövőben nemzeti fordulatot kell végrehajtania" - mondta szombaton Tusnádfürdőn Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a XVI. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján.

Kun Béla, Rákosi Mátyás, jelenlegi kormány

A Magyarország jövője jövőre címet viselő előadásában a politikus a baloldal vétkei között példaként említette Kun Bélát, a Rákosi-korszak vezetőit és azokat, akik 1956-ban leverték a forradalmat. Orbán szerint ugyanígy rontott rá saját nemzetére a kettős állampolgárság ügyében a nem mellett állást foglaló magyar baloldal.

Az ország jövője a parlamenti választások eredményén múlik majd, mondta Orbán. A volt kormányfő szerint szemléletváltásra van szükség a Kárpát-medencei magyarság problémáival kapcsolatban. E közösség számára a szétdaraboltság körülményei között is az európai integráció merőben új lehetőségeket kínál - állapította meg.

A Fidesz elnöke szerint Magyarország jövője nem a tízmilliós hazai, hanem a tizenötmilliós nemzet egészében rejlik. A december 5-i népszavazáson Orbán szerint nem a magyarországi lakosság, hanem a magyar kormány mondott nemet.

A mai magyar kormány nem néz szembe a valósággal, például azzal, hogy csökken a gazdasági növekedés, a túladóztatás pedig megbénítja a gazdaságot, mondta Orbán. Szerinte radikális adócsökkentést is magában foglaló gazdaságpolitikai fordulatra van szükség.

Az exkormányfő előző nap az RMDSZ elnökével folytatott tárgyalás után kifejtette, hogy a Fidesz azokkal a szervezetekkel tud a legszorosabban együttműködni, amelyek az autonómia kérdését legfontosabb törekvéseik egyikének tekintik.  • Hírek
  • Megtakarítás