Bernát, Felícia
EUR 384,72 Ft
USD 363,42 Ft
8 °C
30 °C

Országjárásra induló fideszesek, kitelepülő szocialisták

2006.01.13. 16:15
Bár az államfő még nem közölte a választások időpontját, a nagy pártok ez elkövetkező napokban beleerősítenek a kampányba. A szocialisták évadnyitót tartanak vasárnap, és már hétfőn kitelepülnek az utcára, hogy személyesen ismertessék elképzeléseiket a választókkal. A Fidesz prominensei országjárásra indulnak, hogy bemutassák képviselőjelöltjeiket. Orbán Viktor pedig idén is felkeres budapesti évértékelő beszéde előtt öt települést.

A szocialisták vasárnap a zuglói Bourbon Rendezvényházban tartanak "politikai szezonnyitót". Információink szerint az MSZP kampányának középpontjában most az "elszámolás" áll majd, azaz igyekeznek bemutatni, mi valósult meg a párt 2002-es ígéreteiből, összehasonlítva azzal, a Fidesz, regnálása idején hogyan teljesítette 1998-as igéreteit.

Szekeres megnyitja

Az eseményt Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese nyitja meg, az esemény nyilvános részén beszédet mond Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Hiller István pártelnök is. A program nem nyilvános részén információink szerint a párt kampányakivistáival és képviselőjelöltjeivel ismertetik a választási menetrendet. Úgy tudjuk, hogy a szocialista vezérkar hétfőn indul országjáró turnéra, a miniszterelnök első deklarált kampányeseménye pedig január 20-án, azaz jövő pénteken lesz.

Kampányfelkészítő a kormányüdülőben
Az Index információi szerint az MSZP Országos Választási Bizottságának tagjai többnapos kampányfelkészítő rendezvényen vesznek részt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vezetésével a balatonőszödi kormányüdülőben. Úgy tudjuk, a kormányfő által vezetett testület mostani tanácskozásán munkálja ki a választásokig hátralévő időre szóló menetrendet. Szerettük volna megkérdezni a kormányszóvivőt arról, hogy nem problémás-e a szocialista kampánystratégiát éppen a kormányüdülőben kimunkálni, de Batiz Andrást nem tudtuk elérni, mert munkatársa szerint "egy vidéki tanácskozáson van".

Úgy tudjuk, hogy a Fidesz vezetői a következő két hétben bejárják majd az egész országot, hogy bemutassák a párt képviselőjelöltjeit. Az országjárás részletei egyelőre nem ismertek, pillanatnyilag január 18-áig lehet követni a Fidesz-vezetők körútját. Az első képviselőjelölt, akit bemutatnak,az a Martonosi György lesz Makón, akinek a munkatársai ellen egy fideszes belháború eredményeképp rendőrségi nyomozás indult sajtórendészeti vétség elkövetésének gyanújával.

Január 16-án hétfőn, nagyjából egyidőben hat településen jelenik meg a Fidesz vezérkar: Sárváron Áder János, Zalaegerszegen Kövér László, Mátészalkán Lezsák Sándor, Tatán Pokorni Zoltán, Mohácson Semjén Zsolt, Füzesabonyban pedig Varga Mihály mutatja be a helyi aspiránst.

A bemutató körutakon részt vesz még szerdáig Pelczné Gál Ildikó, a Fidesz alelnöke, és Harrach Péter, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség első embere is. Úgy tudjuk, hogy a turnéba késöbb bekapcsolódik majd Schmitt Pál, Deutsch Tamás, Révész Máriusz, Simicskó István, Fónagy János, Gyürk András és Mikola István is.

Munka, otthon, család

A képviselőjelölteket bemutató körúton túl Orbán Viktor Fidesz-elnök is mini országjárásra indul, csakhogy ő ezzel az idén január 29-én tartandó évértékelő beszédére készül föl. Először tavaly indult öt helyszínből álló turnéra az ellenzéki vezető, és minden településen más és más témát járt körül.

Úgy tudjuk, hogy országjárás első állomásán Orbán Dombóváron a munkára, a foglalkoztatásra koncentrál majd. A pártelnök emellett ellátogat Pécsre, ahol az egészsügy problémáival foglalkozik, a turné része lesz Eger, Szentes és Táplánszentkereszt is. Ez utóbbi kistelepülésre a Magyar Hírlap információi szerint úgy esett a választás, hogy ebben a faluban alakult meg az első falusi Fidesz csoport. Úgy tudjuk, hogy az ellenzéki vezető családok helyzetét is áttekinti turnéjának egyik állomásán, valamint foglalkozik az adópolitikával és az otthontámogatási rendszerrel is.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek