Donát
-4 °C
2 °C

Orbán hisz Szita Károlynak

2005.02.12. 02:27
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke pénteken este az MTV Este című műsorában közölte: "Eljön az idő, amikor a Parlamentben is meg fogok szólalni, amikor fontos ügyben számít az, amit mondok" - jelentette ki az ellenzéki politikus a Magyar Televízió Este című műsorában. A Fidesz elnöke nem lát semmi okot arra, hogy kételkedjen Kaposvár polgármesterének, Szita Károlynak a szavában.
A felvételről sugárzott interjúban a műsorvezető feltette a kérdést, hogy talán eddig nem voltak fontos ügyek. A Fidesz elnöke kijelentette: "fontos ügyek voltak, olyan ügy, ahol csak ott mondhattam volna el a véleményemet, nem volt".

Új közéletet teremt

"Nem éreztem még úgy, hogy képes lennék egyébként a már magát eltökélt kormánytöbbséget álláspontjának megváltoztatására bírni" - tette hozzá. Orbán Viktor lehetségesnek tartja ugyanakkor, hogy lesz majd olyan helyzet, "amikor egy beszéddel, egy hozzászólással, egy érveléssel az ország számára egy fontos kérdésben el tudom érni, hogy a másik oldalon ülők befogadják a mi érveinket".

"Van egy olyan érzésem, hogy a mai magyar politika felélte a tartalékait, elkopott, kimerült, meg kell újítani" - indokolta a Fidesz elnöke az országjáró körútját. Orbán Viktor szerint "új közéletre, új politikára van szükség Magyarországon", mert "egyre szaporodik azon csoportoknak a száma, amelyek úgy érzik, hogy a közélet, a politika nem róluk szól".

"A polgári oldal ezt érti, ennek a politikának, új közéletnek a megteremtése lehet a következő évekre nézve a polgári oldal, a magyar jobboldal új küldetése" - hangsúlyozta. A saját hivatását Orbán Viktor abban látja, hogy "erőt, energiát, lendületet, hitet, tartást meg reményt" adjon az embereknek. "Talán ez az, amiért érdemes figyelni arra, amit a közéletben teszek" - jegyezte meg.

Bízik Szitában

A Fidesz elnöke nem lát semmi okot arra, hogy "kételkedjünk Kaposvár polgármesterének, Szita Károlynak a szavában", s szerinte kár olyan forgatókönyvről beszélni, hogy mi lenne, ha Szita Károly mégsem mondott volna igazat a múltjával kapcsolatban, mert "a Fideszben mindenki tudja a dolgát, ilyen esetben is tudná a dolgát"., "Én továbbra is inkább azoknak hiszek, akiknek eddig is megbízhattam a szavában" - folytatta, s hozzátette: "én nagyon remélem".