György
16 °C
24 °C

Díszpolgárság Orbánnak SZDSZ-es javaslatra?

SZDSZ-es javaslatra válhat Kiskőrös díszpolgárává Orbán Viktor. Kudron Nándor Csaba a kitüntetéssel szeretné viszonozni, hogy a Fidesz elnöke országzászlót avatott a településen.
Két helybeli jelöltön kívül Orbán Viktor volt miniszterelnököt, a Fidesz elnökét javasolta a Kiskőrös díszpolgára címre a település SZDSZ-es önkormányzati képviselője, adta hírül a Petőfi Népe. "Szó sincs arról, hogy megváltoztak volna politikai nézeteim, továbbra is a liberális értékek maradnak meghatározóak számomra" - nyilatkozta a lapnak a képviselő.

Megérdemli

Kudron Nándor Csaba az Indexnek elmondta, Petőfi szülővárosa egy jobboldali többségű város. Rámutatott, hogy a település közadakozásból - így a baloldali és a liberális emberek pénzéből is - állított országzászlót, amelyet tavaly októberben Orbán Viktor avatott fel. A szabad demokrata városatya szerint a Fidesz elnöke ezzel egyfajta gesztust tett, és mivel Orbánnak amúgy is nagy támogatottsága van a városban, megérdemli a díszpolgári címet.

Ingyenes temetés

Kudron elmondta, hogy a három jelöltből legfeljebb kettőt választhatnak tiszteletbeli polgárrá, döntés szerdán születik. Arra a kérdésre, hogy mivel jár a díszpolgárság, elmondta, ez részben különböző titulusokat és egy emlékplakettet jelent. "Ha a díszpolgár meghal, akkor az adott település kihirdeti a szomorú eseményt és gondoskodik az ingyenes temetésről is" - folytatta az előnyök felsorolását a képviselő.

Nagyobb név

Kudron Nándor Csaba elmondta azt is, hogy Kiskőrös első díszpolgárává Habsburg Ottót választották, tehát - mint fogalmazott - vannak már Orbánnál nagyobb nevek is a listán.