Ez a poszt a következő Percről percre része:

Csótánycsapdák a Parlamentben

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Fidesz frakcióvezető-helyettese egy régi Móricka viccel nyitott. (Zanzásítva Móricka a farkánál fogva pörget egy macskát, örömszerzési céllal.)

    Rogán Antal szerint az emberek csak megszorításokat látnak, nem pedig a Gyurcsány által vizionált új Magyarországot. Az ellenzéki a politikus szemére vetette, hogy a tavaly meghirdetett, és a választási kampányban is reklámozott ötéves adócsökkentési prograot sutba dobta.

    Rogán szerint a következő években az átlagbérből élők reáljövedelme tíz százalékkal is csökkenhet.

    A politikus a hétvégén beszélt egy idős nénivel, aki Gyurcsány szavazója volt, most meg azt üzente a miniszterelnök: "Csak a reformjait éljük túl, drága miniszterelnök úr."

  • Szili Katalin házelnök meg szeretné kímélni a házat a Móricka-viccektől.
  • Gyurcsány szerint Móricka-viccekben nem tud versenyre kelni Rogánnal.
  • Gyurcsány, élve a Rogán kérdése kínálta alkalommal, megint új Magyarországot vizionált. A kulcsszavak: igazságosság, hatékonyság, bátorság.

    Gyurcsány is találkozott nyugdíjasokkal, ők azt mondják, hogy inkább tízszer az MSZP, mint az a párt, amelyik egyszer elvette járandóságukat. Azt is mondják Gyurcsány nyugdíjasai, hogy mára már azt sem hiszik el a régen szimpatikus fideszes fiúknak, amit kérdeznek.

  • Molnár Lajos egészségügyi miniszter még soha nem volt focimeccsen, de - egy ellenzéki képviselő interpellációjára válaszolva - azt mondta, ha Magyarország Horvátországgal elnyeri a foci-eb rendezésének a jogát, akkor kimegy egy meccsre.

    Aztán rátér az eredeti témára, a közgyógyellátásra.

  • Az Index úgy értesült, hogy hétfői frakcióülésen több képviselő is felháborodásának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a kormány az ő bevonásuk nélkül akar dönteni számos vasútvonal megszüntetéséről. Nemsokára Podolák György sajtótájékoztatón fogja elmondani, hivatalosan mit gondolnak a közlekedés megújtásáról.
  • Meg kell emlékeznünk Lezsák Sándor parlamenti ülésvezetési stílusáról. Azt előrebocsátjuk, nem ő a legunalmasabb ember, aki valaha a házelnöki székbe ült, de ha árnyalnunk kellene, mihez hasonlít a hangja, azt mondanánk, hogy egy miséző pap és egy egér keresztezéséből született lény hallathat olyan hangot, mint ő.
  • Csak három órás csúszással kerül nyilvánosságra a parlamenti jegyzőkönyv, így egyelőre az újságírók csak találgatnak, Szili Katalin Mécs Imre felszólalása közben, kit utasított rendre. Mécs Imrét ugyanis valaki disznónak nevezte, állítják többen.

    Mécs nem hallotta mi hangott el. A volt SZDSZ-es, most MSZP-s képviselő az Indexnek azt mondta, hogy '56-ról és az Egyesült Államok '56-hoz való viszonyáról beszélt parlamenti felszólalásában, és még azt is érzékelte, hogy Szili Katalin valakit rendre utasít. Szili ekkor Csampa Zsolt fideszes képviselőre függesztette tekintetét. Mécs a felesége sms-éből értesült, valaki beszólt neki.

    Csampa perrel fenyegetett meg mindenkit, aki neki tulajdonítja a trágár kijelentést, és újságíróknak azt is kijelentette, hogy ha a jegyzőkönyvben a neve szerepel, Szilit is beperli.

  • Közvetítésünket befejezzük. Viszlát!