x

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A magyarországi halálozások több mint fele szív- és érrendszeri betegségeknek tudható be, hétpercenként hal meg valaki emiatt, jelentette ki interpellációjában Spiák Ibolya. A koszorúér-tágítás sokakat megmenthetne, de volumenkorlát alá tartozik, azaz bizonyos mennyiségen felül nem támogatja az egészségbiztosító. Emiatt azok járnak a legrosszabbul, akiknek még nem volt infarktusa, és egy ilyen kezelés megelőzhetné a szívrohamot, mert az orvosok azokra spórolnak, akiknél ez már életmentő műtét lehet. Spiák szerint valójában spórolni lehetne a koszorúér-tágítással, mivel egy akkut infarktus kezelése egymillió forint.
  • Kovács Attila válaszában szintén a megelőzés költséghatékonyságát hangoztatta, mint mondta, már eddig is több döntést hoztak ennek támogatására. A koszorúértágítás teljesítményvolumenét egyéb ellátás volumenének terhére szabadon lehet bővíteni, mondta, de amúgy a mostani volument sem használják ki a kórházak. Ettől függetlenül már dolgoznak a szabályozás megváltoztatásán. Spiák Ibolya nem fogadta el a választ, mivel a konkrét beavatkozás, a koszorúértágítás életmentő műtét lehet, így nem szabadna korlátozni. A kormánytöbbség elfogadta az államtitkár válaszát.
  • László Tamás és Mikola István fideszes képviselők azt kérdezték, hogy Minden bezárásra ítélt kórházra az Észak-Pesti Kórház sorsa vár? A papi tized után jön a kormányzati negyed, idézett egy mondást. László Tamás. „Mi lesz a Lipóttal? Mi lesz a közvagyonnal?” – kérdezte a kórházbezárásokra utalva.
  • Kovács Attila egészségügyi államtitkár elmondta, hogy kiosztották az átalakítási feladatokat, és vannak már megszüntetési biztosok is. Elkészítették a vagyonkimutatásokat. Rémhír, hogy viszik az eszközöket a bezárásra ítélt kórházakból.
  • Mikola István jelzi, hogy nem fogadja el a választ, mert nem beszélt az államtitkár a pesti kórházról, ahol már a radiátorokat is lelopták. "Lopják szét az egészségügyi közvagyont - mondta. - Mi lesz azokkal a kórházakkal, amelyek jogutód nélkül szűnnek meg?"
  • Mi lesz a betegekkel a rendszerben, ha a rendszer beteg, kérdezi Mikola István. Mint mondta, eredendően Horváth Ágnestől akart kérdezni, de a minisztert visszavonták, aminek ő igazából örül. Mikola ismét az OPNI-ról beszélt, mert káosz lesz a pszichiátriai ellátásban. Az egészségügyi kormányzat rejtélyes okból ellenséges a pszichiátriával szemben, állította. Gazdasági kalandorok küzdenek nemzetközi tekintélyű orvosokkal, mondta, példaként az OPNI-hoz kirendelt biztost említette, aki állítása szerint Gyurcsány Ferenc cégtársa volt a Perfektnél.
  • A kormány megszüntette a fekvőbeteg-ellátást az OPNI-ban, azt más kórházakhoz utalta át. Azaz a pszichiátriai betegek ellátása nem szűnik meg, hangoztatta újfent Kovács Attila egészségügyi államtitkár. Mint mondta, az átalakítást végig egyeztették az OPNI vezetőivel, orvosaival. Az OPNI megszüntetésre azért volt szükség, mert a körülmények alkalmatlanok voltak a betegek ápolására. "Elhiszi, amit most mondott?" - kérdezte vissza Mikola, aki szerint az OPNI orvosai kétségbe vannak esve. Az államtitkári választ nem fogadta el. A parlament igen.
  • cikkünk a témában:

    Kritikákat is kapott Gyurcsány a frakciójától

    Többen is nehezményezték, hogy nem állítják vissza az önálló rendészeti tárcát.
  • cikkünk a témában:

    Pintér miatt párolgott el a Gergényibe vetett bizalom

    A Fidesz-közeli Pintér Sándorhoz fűződő céges kapcsolata miatt felmerült, hogy rendőrszakmai kérdéseket is megvitattak egymással.
  • cikkünk a témában:

    Pepe nagyon tudott mulatni

    Gyurcsány blogbejegyzésben emlékezik meg barátjáról, a távozó igazságügyi miniszterről.
  • Közvetítésünket befejezzük. Viszlát!