Ez a poszt a következő Percről percre része:

Parlament unplugged

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • #alt#

    Nem lennénk Kóka János helyében. A gazdasági és közlekedési minisztert a parlament legmagasabb országgyűlési képviselője, az egykori körmendi kosaras kérdezte: "Kirobbanó siker? - avagy az országos adatokhoz hasonlóan Körmenden is drámai mértékben nő a munkanélküliek száma 2002 óta". (Beszédébe neki is sikerült becsempésznie a Fidesz Központi Bizottsága által határozatba foglalt "Gyurcsány Ferenc csak beszél"-fordulatot. Beszédében - visszatérő fideszes szokásként - a televízió előtt ülő munkanélküliekre hivatkozik.)

    Nem csoda, hogy Dióssy Gábor, a minisztérium politikai államtitkára válaszolt. "Marha jók vagyunk" - summázhatnánk.

    A képviselő nem, a parlament igen.
    So it goes...

  • Külön hűtőben tárolják azt a vízmennyiséget, amit a parlament ülésén felszólalók automatikusan felszólalásuk alatt kapnak. A titkos hűtőt a parlamenti képviselőknek fenntartott bejáratok egyikének beugrójánál helyezték el.
  • - kommentálta Vadai Ágnes szocialista képviselő, hogy Szijjártó Péter nem volt hajlandó meghallgatni a miniszterelnöknek feltett kérdésére adott választ, mert azt a távol lévő Gyurcsány helyett Veres János pénzgyminiszter mondta volna el. Veres egyébként a témában még a következőt mondta: "A miniszterelnök úr nem azt mondta, hogy minden kérdést vele kell megvitatni, hanem azt, hogy a vita a parlamentben legyen." Szijjártó mégis megvárja a következő hetet.
  • Ködösítenek a Kincstári Vagyonigazgatóság és a Budapest Airport közötti vagyonszerzõdés kérdésében. "Csak nem valami mutyizás áll a háttérben?" - kérdezte a fideszes Márton Attila. Veres János szerint a képviselõ nem vette a fáradságot, hogy elolvassa a titkos szerzõdést, pedig erre lett volna lehetősége. A képviselõ heveny aprópiroskázásba kezdett. Veres erre megint megkérdezte, hogy miért nem olvasta el a szerezõdést. Ebben maradtak.
  • Karsai Péter a mai mérkőzésen szinte az egész pályát bejátssza. Az előbb még egy interpellációra fogadta el MDF-es képviselő létére Gráf József válaszát. Most pedig a gazdák támogatásának kifizetése ügyében szólalt fel. A földművelésügyi miniszteri válasz alatt konstruktív ellenzéki módjára bólogat, sőt verbálisan is megsimogatja Gráf buksiját, és a lelkére köti, hogy kövessen el mindent a gazdák érdekében. Gráf mindent meg fog tenni, összeborulás, hepiend.
  • Lanyha az érdeklõdés az azonnali kérdések és válaszok órájában, sõt még a parlamenti folyosón is alig van élet. Hiller István a legjobb kedvû kormánypárti képviselő, egy folyosói pamlagon szórakoztatja két beszélgetõpartnerét. A többiek talán a grundon fociznak.
  • A gazdasági miniszter szerint annyira jó a kormány gazdaságpolitikája, hogy a Fidesz nem tud belekötni, ezért fújja fel inkább helikopterbalesetének ügyét. Kóka János szerint nincs ügy, a megfelelõ hatóság vizsgálja a balesetet.

    Augusztus elején egy, a minisztert szállító helikopter könnyebben megsérült leszállás közben. Az esetet csak most kezdte el vizsgálni a Magyar Polgári Légiközlekedési Hatóság.

    "Úgy kell elképzelni, mint amikor autóval parkol az ember, és a járda széle meghúzza a kocsi felnijét" - magyarázta az Indexnek Kóka. Mint mondta, nem õ volt a parancsnok, tehát nem neki kellett jelentenie a balesetet, hanem a gép üzemeltetõjének.

    Ha viszont a közlekedési minisztérium alá tartozik a légügyi hatóság, valóban furcsa, hogy az ügy vizsgálata csak most kezdõdött el.

  • Bár a Fidesz szerint a szocialisták kezdtek korán kampányolni, az ellenzéki párti frakcióirodában már javában folyik a kampányfotók készítése.

    Folyosói információink szerint a vidéki képviselőket kapták le a parlamenti irodájukban, hogy ne kelljen majd külön emiatt Budapestre látogatniuk. Az egyik képviselő fideszes társának azt újságolta a folyosón, hogy gyorsan zajlott az akció, mert a fényképész szerint a honatya fotogén volt.

  • Rövid szünet az Országházban, véget értek a kérdések. Hat órától következik a gombok bõsz nyomogatása. Zárószavazás lesz a többi között a haditechnikai termékek gyártásának és szolgáltatások engedélyezésérõl szóló, illetve a szerzõi jogról szóló törvények módosítása. A viszontlátásra!