Árpád
-2 °C
4 °C

Lottópénzből fizetik a Kossuth tér jegét

2002.11.30. 13:54
A kormány helyett a Szerencsejáték Rt. fizeti a Kossuth téri ideiglenes műjégpálya üzemeltetési költségeit, így a kabinet által elkülönített 50 millió forintból kórházak gyermekosztályainak vesznek játékokat - adta hírül a Magyar Hírlap.
A műjégpálya ötletét jó kezdeményezésnek tartjuk, ezért veszünk részt mintegy 50 millió forinttal a finanszírozásban - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Somorai László, a Szerencsejáték Rt. kommunikációs igazgatója annak kapcsán, hogy a száz százalékban állami tulajdonban lévő cég fizeti a Kossuth téri jégpálya üzemeltetését. A Magyar Hírlap híradása szerint valószínűleg kórházak gyermekosztályainak vesznek játékokat a parlament előtti jégpályára szánt 50 millió forintból.

Így lesz minden évben

Amint arról az Index beszámolt, a Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén Medgyessy Péter miniszterelnök jelentette be, hogy december 22. és január 2. között jégpályává alakítják a parlament előtti parkoló, mintegy 2000 négyzetméteres felületét. A jégpálya üzemeltetésre és gyermekprogramokra 50 millió forintot különített el a kormány, a kivitelezőt meghívásos pályázaton tervezték kiválasztani. Keszthelyi András, helyettes kormányszóvivő korábban az Indexnek azt nyilatkozta, hagyományt szeretnének teremteni a kezdeményezéssel és minden évben jégpályává alakítják a parlament előtti teret.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?