Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Évente jégpályává változik a Kossuth tér

2002.11.26. 18:26
Hagyományt szeretne teremteni a Kossuth téri parkoló jégpályává alakításával a kancellária, de jövőre már tovább tartana nyitva az ideiglenes korcsolyapálya. A tervek szerint a Miniszterelnöki Hivatal még ezen a héten eldönti, mely cégre bízza a kivitelezést.
Nem egyszeri alkalommal alakítjuk ideiglenesen jégpályává a parlament előtti Kossuth tér parkolóját - nyilatkozta az Indexnek a Miniszterelnöki Hivatal Kormányzati Kommunikációs Központjának igazgatója. Keszthelyi András tájékoztatása szerint hagyományt kívánnak teremteni a kezdeményezéssel és ezentúl minden évben a téli szünet idejére korcsolyapályává változtatják a Kossuth teret, de a későbbiekben tovább szeretnék nyitva tartani a páylát, mint 12 nap. Megjegyezte, hogy olyan nagyvárosokban is ez a gyakorlat, mint Bécsben, Párizsban, Brüsszelben, vagy New Yorkban. Arról, hogy mely cég feladata lesz a pálya kialakítása a bíráló bizottság még ezen a héten eldönti.

Amint arról az Index korábban beszámolt Medgyessy Péter miniszterelnök a Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén jelentette be, hogy a téli szünet idején korcsolyázni lehet majd a Kossuth téren. A jégpálya kialakítása és a kapcsolódó gyerekprogramok 50 millió forintba kerülnek.

Üdvözlendő kezdeményezés

A Városligeti Műjégpálya igazgatója üdvözli, hogy a téli szünet idejére ideiglenes korcsolya pályává alakítják a Kossuth tér parkolóját. Bürger Miklós szerint minden bizonnyal olcsóbb lett volna, ha a kancellária a városligeti létesítményt teszi időlegesen ingyenessé, ám úgy véli: nem bírták volna kapacitással a nagy rohamot.

Még több jégpályát

Megjegyezte: két, de inkább három jégpálya is elkelne a városban. Az igazgató nem tudott válaszolni arra, hogy mennyibe kerülhet egy mobiljégpálya bérbevétele, az üzemeltetési költségeket viszont tapasztalatai alapján óránként 3-12 ezer forintra saccolta.

Bürger Miklós tájékoztatása szerint nagy valószínűséggel az általa vezetett intézmény fogja üzemeltetni a Kossuth téri műjégpályát, melyet információi szerint egy osztrák cég fog szállítani. Az Index úgy tudja: az osztrák vállalkozással az egyik pályázó kft. már meg is állapodott, noha hivatalos eredménye még nincs a meghívásos közbeszerzési eljárásnak.

A kormányszóvivő szerint korai a nyertes cég nevét firtatni, mert még nincs döntés. Gál J. Zoltán az Indexnek úgy nyilatkozott: a döntés meghozatalakor a legfontosabb szempont az ár és a minőség lesz. Megjegyezte: a meghívásos tenderre a sport tárca segítségével hívták meg a cégeket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!