József, Bánk
-7 °C
0 °C

Nem voltak cigányok az olaszliszkai P. Mobil koncerten

2007.06.17. 20:44
Ezren emlékeztek a tavaly agyonvert tanárra, Szögi Lajosra a vasárnapi, olaszliszkai koncerten. Hatalmas volt a készültség, de a közönség végül rendben elvonult.

Este hétkor fejeződött be az "Olaszliszka másik arcát" bemutató koncertsorozat, aminek bevételét a tavaly októberben meglincselt tiszavasvári tanár családjának megsegítésére ajánlották fel a szervezők. A rendezvényen fellépett Schuster Lóránt vezetésével a P. Mobil, és néhány helyi rock zenekar is, például az agyonvert Szögi Lajos egykori tanítványainak együttese.

A vasárnapi rendezvény 1500 forintos jegyeiből a helyszínen hétszáz darabot adtak el, de emellett a neten is lehetett jegyet vásárolni. Helyszíni tudósítóink szerint a rendezvényen nagyjából ezren vettek részt.

Szálasi-pólók, Martens-bakancsok, nemzeti motorosok

Bár a szervezők hangsúlyozták, hogy a koncert politikai felhangokról mentes, a közönség felét nemzeti, radikális fiatalok tették ki. Egy transzparens szerint képviseltette magát a Magyar nemzeti front, és egy, karszalagjuk szerint Kisvárda-Nyíregyháza nemzeti őrsereg nevezetű hungarista szervezet is, amelynek tagjai katonai egyenruhában, árpádsávos zászlókkal jelentek meg a koncerten.

Tudósítónk Szálasit ábrázoló pólókról, Martens-bakancsokról és nemzeti motorosokról számolt még be.

A közönség másik felét helyiek tették ki, cigányokat azonban nem láttak a megjelentek közt. Az általános vélekedés szerint romák azért nem jelentek meg, mert bűnösnek érzik magukat.

A falu szélén, a sportpályán rendezett koncerten egyébként intenzív volt a rendőri jelenlét. A falu szélét és az utakat 300 rendőr és határőr biztosította. A rendezvényre érkezőket külön úton, a falut elkerülve terelték a focipályához.

Nagy volt a készültség a tragikus esemény színhelyén, a Kossuth Lajos utcában is. Az emlékhely körül ötven, kamerákkal is felszerelt rendőr és több tucat rendőrautó várakozott.

A koncert atrocitások nélkül ért véget, a közönség rendben távozott a helyszínről.