Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pokorni: Az MDF fél, a kérdések rossz irányba dőlnek el

2005.08.04. 09:19
Pokorni Zoltán szerint fontos kérdések rossz irányba dőlnek el annak következtében, hogy az MDF fél a Fidesszel való együttműködéstől. A Fidesz alelnöke mindezt annak kapcsán mondta el csütörtökön a Magyar Televízió Nap-Kelte című műsorában, hogy miután éppen Pokorni Zoltán július 27-én ugyanebben a műsorban kezet nyújtott az MDF-nek, Dávid Ibolya MDF-elnök pedig kedden egy rádióinterjúban kijelentette: "az MDF nem tud elfogadni egy olyan kezet, amely egy olvasztótégelybe viszi bele a pártot".

Pokorni Zoltán csütörtökön közölte: a Fidesz álláspontja évek óta változatlan, "mi azt gondoljuk, hogy a polgári politikai erőknek, az MDF-nek, a Fidesznek együtt kell működni. Azt gondolom, hogy ellenzékben sem kellene máshogyan viselkedni, tőlünk azt várják véleményem szerint a választóink, híveink, hogy ne csipkedjük, szurkáljuk, piszkáljuk egymást, hanem találjuk meg inkább azokat a kérdéseket, amiben egyetértünk".

A Fidesz minden alkalommal az együttműködési készségét hangsúlyozza - tette hozzá. Mint mondta, "én megértem, hogy az MDF még jelen pillanatban egy jóval kisebb politikai erő, mindig fél az együttműködéstől, mert úgy gondolja, hogy ez az ő önállóságának, szuverenitásának, autonómiájának a gyengüléséhez vezet. Én ezt tiszteletben is tartom. Az nincs rendben, hogyha közben mindig visszadöfünk, visszaszúrunk, és közben olvasztótégelyről, meg miegyébről beszélünk. (...) A baj az, hogy közben fontos kérdések rossz irányba dőlnek el" - mondta.

Példaként említette, hogy az ORTT-ben a kereskedelmi televíziók koncesszióját a törvény szabta határidő előtt törvénytelenül hosszabbították meg a jelenlegi kormánypártok az MDF-fel közösen. Ugyancsak felidézte, hogy a Magyar Rádióban a törvényességért felelős vezető kinevezésében "egy utat akar járni az MSZP és az SZDSZ, és hozzájuk csatlakozik az MDF, nem pedig a társadalmi kurátorokkal és a Fidesz képviselőivel ért egyet".

Mint mondta, hasonló történt a köztársaságielnök-választás során is. "Belátom hogy nem könnyű szembenéznie az elnökasszonynak azzal, hogy továbbra sem tudható, hogy abból a hat kószáló ellenzéki szavazatból hol van a maradék négy-öt (...). Ez kétségtelen, hogy kellemetlen szituáció az elnökasszony számára, de ezért nem ránk kéne haragudnia" - jelentette ki Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök.