Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Pokornit választották frakcióvezetőnek

2002.05.08. 12:36
A korábbihoz képest kétszeresére nőtt a Fideszen belüli szervezetként a frakcióban tevékenykedő csoportok száma. A legnagyobb ellenzéki képviselőcsoportban a kereszténydemokraták és a fidelitas-osok mellett külön tagozatot alkothattak a kisgazdák és a Lungo Drom képviselői is. A frakcióvezetéssel Pokorni Zoltán pártelnököt bízták meg.
A Fidesz parlamenti képviselőcsoportja egyhangúlag, 151 szavazattal egy évre Pokorni Zoltán pártelnököt választotta a képviselőcsoport vezetőjévé. A frakció alakuló ülésén Orbán Viktor miniszterelnök javaslata alapján választották meg titkos szavazással a képviselőcsoport élére Pokorni Zoltánt.

Négy tagozat a Fideszben

A képviselőcsoport alapszabálya szerint a frakcióvezető mandátumát egy év után lehet újabb három évre meghosszabbítani. Köszöntő szavaiban Pokorni Zoltán úgy fogalmazott, hogy a képviselőcsoport kisebbségben és nem ellenzékben van az új Országgyűlésben.

A frakció alakuló ülésén döntés született arról, hogy a képviselőcsoporton belül négy tagozat is működik majd. Így külön egységként tevékenykedhetnek a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség, a Kisgazda Polgári Egyesület, a Fidelitas és a Lungo Drom képviselői is. Az ülésen részt vett a Magyar Demokrata Fórumot képviselő Dávid Ibolya pártelnök és Balsai István frakcióvezető és a kormány több tagja is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?