István, Vajk
19 °C
33 °C

Pokornit választották frakcióvezetőnek

2002.05.08. 12:36
A korábbihoz képest kétszeresére nőtt a Fideszen belüli szervezetként a frakcióban tevékenykedő csoportok száma. A legnagyobb ellenzéki képviselőcsoportban a kereszténydemokraták és a fidelitas-osok mellett külön tagozatot alkothattak a kisgazdák és a Lungo Drom képviselői is. A frakcióvezetéssel Pokorni Zoltán pártelnököt bízták meg.
A Fidesz parlamenti képviselőcsoportja egyhangúlag, 151 szavazattal egy évre Pokorni Zoltán pártelnököt választotta a képviselőcsoport vezetőjévé. A frakció alakuló ülésén Orbán Viktor miniszterelnök javaslata alapján választották meg titkos szavazással a képviselőcsoport élére Pokorni Zoltánt.

Négy tagozat a Fideszben

A képviselőcsoport alapszabálya szerint a frakcióvezető mandátumát egy év után lehet újabb három évre meghosszabbítani. Köszöntő szavaiban Pokorni Zoltán úgy fogalmazott, hogy a képviselőcsoport kisebbségben és nem ellenzékben van az új Országgyűlésben.

A frakció alakuló ülésén döntés született arról, hogy a képviselőcsoporton belül négy tagozat is működik majd. Így külön egységként tevékenykedhetnek a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség, a Kisgazda Polgári Egyesület, a Fidelitas és a Lungo Drom képviselői is. Az ülésen részt vett a Magyar Demokrata Fórumot képviselő Dávid Ibolya pártelnök és Balsai István frakcióvezető és a kormány több tagja is.