Eleonóra
-1 °C
2 °C

Fidesz: nincs Vörös Polip Csoport

2004.05.04. 07:45
Nem létezik a Vörös Polip Csoport - állítja a Fidesz szóvivője, arra a hírre reagálva, mely szerint a megszűnt brókerbizottság fideszes képviselői ezen a néven csoportot hoztak létre a szocialista politikusok lejáratására.
A Fidesz nem készített "Vörös Polip-stratégiát" és "Vörös Polip Csoport" sincs - nyilatkozta Révész Máriusz a Népszabadságnak. Lapértesülések szerint ugyanis a Fidesz létrehozott ilyen néven egy csoportot a szocialista politikusok lejáratására, elsősorban a K&H-ügyre koncentrálva. Demeter Ervin legutóbbi nyilatkozatai arra vallanak, hogy a Fidesz szisztematikusan foglalkozik az üggyel.

A Népszabadság keddi számában idézi a Fidesz szóvivőjét, aki szerint a vörös polip kifejezés jól szemlélteti a K&H-botrányt és a bűncselekményt. Egyre nyilvánvalóbbá válik ugyanis szerintük, hogy Kulcsár Attila nem magányos elkövető, a szálak magas beosztású baloldali politikusokhoz vezetnek. Révész Máriusz szerint elég csak Kulcsár Attila titkárnőjének a vallomására, illetve a "taxis Gyuszi" vallomására gondolni.

Ki a polip feje?

A már megszűnt, brókerbotrányt vizsgáló bizottság fideszes képviselői teamet alkotnak, és a képviselői jogosítványaik segítségével, változó intenzitással próbálják megtudni, mi az igazság a K&H-ügyben, nyilatkozta a Népszabadságnak Répássy Róbert, aki Demeter Ervin és Szijjártó Péter mellett a vizsgálóbizottság fideszes tagja volt. Nem tud Vörös Polip Csoportról, de úgy látja, a bűncselekmény leírására szemléletes ez a kifejezés, szerinte azt kellene megtudni, hogy ki a polip "feje".