Könnygázzal oszlattak

2007.10.23. 20:01

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az Alkotmány utcában gyülekező tüntetőket másodszor szólították föl a távozásra. A tüntetők közül üvegekkel dobálják a rendőröket. (Hír tv)
  • A rendőrség könnygázzal oszlatja a tüntetőket az Alkotmány utcában. A demonstrálók a Bajcsy-Zsilinszky út felé menekülnek, a Nyugati tér felé viszont nem tudnak majd menni, mert ott rendőrsorfal áll.
  • Mindkét irányból lezárták a Bajcsy-Zsilinszky utat, ahová kiszorították a zavargókat az Alkotmány utcából. A Nyugati irányából az Erzsébet tér fele még járható az út.

  • Négy 10-15 fős csoportra szakadtak az Alkotmány utcából kiszorított, javarészt fiatal zavargók a Bajcsy-Zsilinszky út és a Podmaniczky utca sarkánál. A rendőrök dolguk végeztével csapatszállító járműre pattantak, látszólag távoznak a helyszínről, jelentette tudósítónk.

  • Bár a Podmaniczky kereszteződésnél még mindig maradt egy-két kurjongató fiatal, a rendőrök megnyitották a forgalom előtt a Bajcsy-Zsilinszky utat, jelentette tudósítónk.

  • Igazoltattak a rendőrök 20-25 embert a Gyorskocsi utcánál. A környéken rengeteg a rendőr, mert korábban elterjedt, hogy többen Toroczkai László kiszabadítására odamennek. Toroczkait viszont időközben egy vidéki fogdába vitték, ennek ellenére többen is oda akartak menni.
    Anya csak egy volt
  • Mivel a kurjongató fiatalok nem hagyták el a Bajcsy–Podmaniczky-sarkot, a rendőrök felsorakoztak az épületek falai mentén, jelentette tudósítónk.

  • cikkünk a témában:

    Megint százan fogócskáztak - összefoglaló

    Orbán a népszavazást ünnepelte, a hétfői összecsapások nem ismétlődtek meg a rendőrök és a tüntetők között.
  • Engedély nélkül demonstrálók indultak kedden este, nem sokkal fél tíz után a Kossuth tér irányába a Bajcsy-Zsilinszky útról. A mintegy százfős csoport a kormányfőt szidalmazza, útközben üvegeket hajigálnak a házak falához. A Kálmán Imre és a Hold utca kereszteződésénél a demonstrálók rendőri sorfalba ütköztek. A rendfenntartó erőket üvegekkel, kövekkel dobálják. (MTI)
  • Igazoltatják a rendőrök azokat, akik a Kálmán Imre utcában vannak, ott, ahová a Kossuth térre tartó mintegy százfős csoport érkezett kedden késő este. A Kálmán Imre utcánál mintegy 150 rohamrendőr jelent meg a már ott tartózkodó 100 rendőr segítésére. A rendőrök folyamatosan igazoltatják a kiszorított csoport tagjait és a sajtó munkatársait is. A helyszínen közben újabb felszólítás hangzott el: a rendőrök hangszórón keresztül arra figyelmeztetnek, hogy a Kálmán Imre utca műveleti terület, azt hagyják el az ott tartózkodók. (MTI)
  • A Hír Tv információi szerint a Kálmán Imre utcánál azért igazoltatták és próbálták elküldeni az újságírókat is, mert a rendőrség szerint a sajtó jelenléte vonzza a tüntetők kisebb csoportjait. A belvárosi utcában 60-70 tüntető álldogál. (Hír Tv)
  • Véget ért a Belvárosban kedden késő este engedély nélkül tartott demonstráció, a környéken már nincsenek csoportok, a rendőri egységek is elvonultak. A távirati iroda tudósítója azt látta, hogy a Szalay utcánál mintegy húsz embert igazoltattak a rendőrök, közülük néhányat gyorsbilinccsel megbilincseltek és el is vittek. (MTI)
  • Az Alkotmány utcánál kedd este végrehajtott oszlatás után összesen 13 eljárás indult: 2 ember ellen garázdaság, 4 emberrel szemben közbiztonságra veszélyes eszköz birtoklása, 7 ember ellen pedig a rendőri intézkedéssel szembeni ellenszegülés miatt. Egy körözött férfit is elfogott a rendőrség, közölte a rendőrség. Három férfit korábban a Teréz körúton állítottak elő.