Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Hűtlen kezelés miatt emelhetnek vádat a volt tévéelnök ellen

2004.12.07. 13:15
Az MTV volt elnöke egy belső szabályzatot megkerülve, volt feleségének üzlettársától rendelt meg az MTV számára egy már máshol bemutatott búvárfilmsorozatot, amelyért az azonos műsorok hétszeresét fizette ki, állítja a rendőrség, amely hűtlen kezelés miatt vádemelést javasol Ragáts Imre ellen.

Hűtlen kezelés miatt vádemelést javasol a rendőrség Ragáts Imre, a Magyar Televízió volt elnöke ügyében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság már átküldte az aktát a Fővárosi Főügyészségre, ahol döntenek majd a vádemelésről - mondta Péntek József alezredes.

Egyszer már bevált

Ragáts Imre azóta elvált felesége üzlettársának cégétől - a piaci ár többszöröséért - vásárolt természetfilm-sorozatot. A Keresztül-kasul a tengereken című búvárfilmsorozat egy adásperce kategóriája átlagárainak hat-hétszeresébe került. A Spektrum Tv-n már több ízben levetített szériákból a cég le is szállított 13 részt. Ez azonban a médiatörvény és az MTV kuratóriumi elnöksége határozatának tiltó rendelkezésébe ütközik. A törvénysértő szerződés a gyanú szeint 13,8 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

Ragáts Imre órákkal azt követően, hogy a hír nyilvánosságra került, egészségi okokra hivatkozva lemondott posztjáról. Az MTV Közalapítvány kuratóriumi elnöksége másnap egyhangú szavazással elfogadta a lemondást.

Az MTV jogi osztálya pedig április 21-én tett feljelentést az V. kerületi rendőrkapitányságon a szerződéskötés miatt. Ragáts Imre ellenvetéssel élt a gyanúsítás miatt, és végig tagadta, hogy bűnös lenne.