Árpád
-2 °C
4 °C

Tovább vitatkozik a doktorként bemutatkozó okleveles az 'egyetemmel'

2007.05.22. 15:27
Salgótarján diploma-botrányba keveredett fideszes alpolgármestere azt állítja, nem írt alá semmilyen nyilatkozatot, amelyben az általa elvégzett miskolci magánegyetem tudatja hallgatóival, hogy nem jogosult diploma kiadására.

Fenyvesi Gábor alpolgármester a város keddi közgyűlésén - hetekkel azután, hogy bebizonyosodott államilag elismert felsőfokú végzettség híján doktori címe sem lehet, és a salgótarjáni rendőrkapitányság nyomozást rendelt el ellene közokirat-hamisítás gyanúja miatt - kijelentette, olyan papírt, amiről a magánegyetem elnök asszony beszélt, "nem írtam alá".

A fideszes politikus május 16-án sajtótájékoztatón kijelentette: nem tudta, hogy a Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyeteme nem államilag akkreditált, és hogy olyan oklevelet kapott az intézménytől, amely nem jogosítja fel a doktori cím használatára.

Tudnia kellett

Ezután Gyárfás Ágnes, az intézmény elnöke közölte: Fenyvesi Gábornak is tudnia kellett, hogy milyen képzésre jár, hiszen minden hallgatójuk aláír egy nyilatkozatot, amelyben tudomásul veszi, hogy a magánegyetem nem állami alapítású felsőoktatási intézmény, hanem a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság által nyilvántartásba vett kiemelkedően közhasznú szervezet, amely a felsőoktatási törvény alapján certificatio (azaz nem diploma, hanem bizonyítvány) kiadására jogosult, a doktori cím pedig egyesületi doktori cím.

Fenyvesi Gábor a közgyűlésen mindehhez hozzátette, meglepték azok az információk, amik Gyárfás Ágnestől eljutottak a sajtóhoz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?