Zsófia, Szonja
9 °C
21 °C

Tovább vitatkozik a doktorként bemutatkozó okleveles az 'egyetemmel'

2007.05.22. 15:27
Salgótarján diploma-botrányba keveredett fideszes alpolgármestere azt állítja, nem írt alá semmilyen nyilatkozatot, amelyben az általa elvégzett miskolci magánegyetem tudatja hallgatóival, hogy nem jogosult diploma kiadására.

Fenyvesi Gábor alpolgármester a város keddi közgyűlésén - hetekkel azután, hogy bebizonyosodott államilag elismert felsőfokú végzettség híján doktori címe sem lehet, és a salgótarjáni rendőrkapitányság nyomozást rendelt el ellene közokirat-hamisítás gyanúja miatt - kijelentette, olyan papírt, amiről a magánegyetem elnök asszony beszélt, "nem írtam alá".

A fideszes politikus május 16-án sajtótájékoztatón kijelentette: nem tudta, hogy a Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyeteme nem államilag akkreditált, és hogy olyan oklevelet kapott az intézménytől, amely nem jogosítja fel a doktori cím használatára.

Tudnia kellett

Ezután Gyárfás Ágnes, az intézmény elnöke közölte: Fenyvesi Gábornak is tudnia kellett, hogy milyen képzésre jár, hiszen minden hallgatójuk aláír egy nyilatkozatot, amelyben tudomásul veszi, hogy a magánegyetem nem állami alapítású felsőoktatási intézmény, hanem a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság által nyilvántartásba vett kiemelkedően közhasznú szervezet, amely a felsőoktatási törvény alapján certificatio (azaz nem diploma, hanem bizonyítvány) kiadására jogosult, a doktori cím pedig egyesületi doktori cím.

Fenyvesi Gábor a közgyűlésen mindehhez hozzátette, meglepték azok az információk, amik Gyárfás Ágnestől eljutottak a sajtóhoz.