Valér
-1 °C
0 °C

Salgó rendőrfőkapitány marad

2002.06.28. 15:10
Nem mond le posztjáról Salgó László országos rendőrfőkapitány, aki hírszerzőként és kémelhárítóként is dolgozott a belügyminisztérium III-as főcsoportjánál. Hírszerzői múltam ismert volt a politikusok előtt - indokolta döntését a főkapitány, aki a továbbiakban nem kíván nyilatkozni a témában.
Nem kívánok lemondani, mert erkölcsileg nincs erre okom, szakmailag pedig megvan a programom, amelyet a magyar rendőrség, a magyar állampolgárok érdekében meg szeretnék valósítani - jelentette ki pénteken Salgó László országos rendőrfőkapitány pénteken Szombathelyen. Salgó a HVG-nek adott interjújában beszélt hírszerzői és kémelhárító múltjáról.

Nem bocsátkozik ismétlésekbe

A hírszerzői múltammal kapcsolatos tényeket az előző 12 év politikai palettájának minden fontos szereplője megismerhette - indokolta döntését a főkapitány. Azt, hogy a III/I-es hírszerzői részlegnek dolgozott Salgó állítása szerint valamennyi életrajzában feltüntette. Ez, ha nyilvános nem is volt, szerepelt azokban az anyagokban amit a döntéshozók megismerhettek.

Salgó a továbbiakban nem kíván nyilatkozni hírszerzői és kémelhárítói múltjával kapcsolatban. Nem tudok és nem is kívánok újat mondani, ismétlésekbe pedig nem bocsátkozom - mondta el sajtótájékoztatóján. A főkapitányt huszonkét éves korában, még rendőrtiszti főiskolásként szervezte be a hírszerzés, ahol 1974-77 között teljesített szolgálatot. Ezt követően 1977-83 között a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság III/II-es osztályán kémelhárítóként dolgozott.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!