Jenő
-2 °C
6 °C

A Fidesz Schmidt Máriát akarja

2007.02.20. 16:47
A Terror Háza elé, az Andrássy útra szervez tömegrendezvényt a Fidesz február 25-én. Az ellenzéki párt a kommunizmus áldozatainak emléknapjára Pokorni Zoltán és Szájer József mellé Schmidt Máriát szeretné megnyerni a felszólalók közé.

A Fidesz utcai demonstrációval emlékezik a kommunizmus áldozataira február 25-én.

Schmidt, Pokorni Szájerrel


Schmidt Mária

A párt az idén is az Orbán-kormány idején létrehozott Terror Háza Múzeum épületéhez szervezi a megemlékezést. A Terror Háza épp az emléknap előestéjén, február 24-én ünnepli átadása ötödik évfordulóját. Az Index információi szerint a Fideszben azt szeretnék elérni, hogy a két ünnepséget együtt tartsák meg, és Schmidt Mária, az intézmény igazgatója is csatlakozzon a demonstráció szónokaihoz, Pokorni Zoltán alelnökhöz és Szájer József EP-képviselőhöz.

Schmidt felkérése azért érdekes, mert január közepén a Magyar Nemzet egy álnéven írt cikkben váratlanul megtámadta Orbán Viktor egykori tanácsadóját. A jobboldali napilap cikke azzal vádolta a Terror Háza igazgatóját, hogy Orbán Viktor ellen szervezkedik, és egy jobboldali ellenpárt alapításán munkálkodik. Azóta a közvélemény és a párt Schmidtet Orbán belső ellenzékeként könyvelte el .

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?