Huba
19 °C
33 °C

A Fidesz Schmidt Máriát akarja

2007.02.20. 16:47
A Terror Háza elé, az Andrássy útra szervez tömegrendezvényt a Fidesz február 25-én. Az ellenzéki párt a kommunizmus áldozatainak emléknapjára Pokorni Zoltán és Szájer József mellé Schmidt Máriát szeretné megnyerni a felszólalók közé.

A Fidesz utcai demonstrációval emlékezik a kommunizmus áldozataira február 25-én.

Schmidt, Pokorni Szájerrel


Schmidt Mária

A párt az idén is az Orbán-kormány idején létrehozott Terror Háza Múzeum épületéhez szervezi a megemlékezést. A Terror Háza épp az emléknap előestéjén, február 24-én ünnepli átadása ötödik évfordulóját. Az Index információi szerint a Fideszben azt szeretnék elérni, hogy a két ünnepséget együtt tartsák meg, és Schmidt Mária, az intézmény igazgatója is csatlakozzon a demonstráció szónokaihoz, Pokorni Zoltán alelnökhöz és Szájer József EP-képviselőhöz.

Schmidt felkérése azért érdekes, mert január közepén a Magyar Nemzet egy álnéven írt cikkben váratlanul megtámadta Orbán Viktor egykori tanácsadóját. A jobboldali napilap cikke azzal vádolta a Terror Háza igazgatóját, hogy Orbán Viktor ellen szervezkedik, és egy jobboldali ellenpárt alapításán munkálkodik. Azóta a közvélemény és a párt Schmidtet Orbán belső ellenzékeként könyvelte el .