Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Kovács László magánakciója volt a 'virslis' bocsánatkérés

2003.11.10. 12:00
Kormányzati körökből származó értesüléseink szerint Kovács László "magánakciója volt", hogy a söjtöri kormányülés ebédje miatt megkövette az adófizetőket. Kommunikációs szakemberek szerint az MSZP elnöke a kormányszóvivőt hozta "lehetetlen helyzetbe" azzal, hogy Gál J. Zoltán nyilatkozataival ellenkező irányú bejelentést tett.
Kommunikációs szakemberek szerint a kormány október 18-i söjtöri ebédjének utóhatásait próbálta elsimítani Gál J. Zoltán kormányszóvivő, amikor nyilatkozataiban az hangsúlyozta, hogy a MeH betartotta a közbeszerzési eljárási szabályokat, valamint, hogy a híradások nem fedik a valóságot: a díszebéd bruttó 735 ezer forintba került, és száznál kevesebb embert láttak vendégül. Ez a kommunikációs stratégia azonban megbukott, mert Kovács László pártelnök, infomációink szerint a kormányzati kommunikációs csapattal nem egyeztetett bejelentést tett.

Kovács a Napkelte szerdai adásában azt mondta, hogy "Szégyelli magát a kormány" a söjtöri díszebéd miatt. "Bár nem a kormánytagok döntöttek az ebédről, hanem egy referens, akinek ez a dolga, beismerik, hogy hiba volt a fővárosból, drágán hozatni az ételt - jelentette ki az elnök. Kovács László utólag úgy értékelte a történteket: "két pár virsli egy kis mustárral és tormával, és egy szelet barna kenyérrel (...) nagyon megfelelt volna". Fontos, hogy az eset tanulság legyen minden vezető számára: "ne urizáljon egy nehéz helyzetben lévő ország kormánya" - hangsúlyozta a pártelnök.

Kormányzati körökből származó értesüléseink szerint a bocsánatkérést nem előzte meg egyeztetés, az Kovács "magánakciója" volt. Mások szerint egyszerűen vállalni kellett volna a söjtöri menüt.