Jenő
-2 °C
6 °C

ENSZ-vízummal utazik Sólyom László New Yorkba

2005.08.30. 11:15
Ujjlenyomat nélkül utazik a köztársasági elnök New Yorkba, ahol az ENSZ közgyűlésén vesz részt.

Az ENSZ közgyűlésére utazik New Yorkba Sólyom László köztársasági elnök szeptember 13-a és 15-e között. "Az államfő az ENSZ közgyűlésére megy, és az ENSZ székhelye New Yorkban van" - mondták az Index érdeklődésére az államfő sajtóirodáján.

Sólyom nem amerikai, hanem úgynevezett ENSZ-vízummal utazik az amerikai nagyvárosba, ahol - az ENSZ közgyűlésen és néhány kétoldalú megbeszélésen kívül - nem lesz hivatalos (amerikai) programja. "Az ENSZ vízumhoz nem kell ujjlenyomatot adni" - mondták a sajtóiroda munkatársai.

Sólyom László az augusztus 5-i hivatalba lépése előtt a Magyar Hírlapnak adott interjúban azt nyilatkozta: "el kell ismerni Amerika súlyát és szerepét, (_) de ne essünk túlzásokba a rendkívüli intézkedésekkel és jogkorlátozásokkal. Én például addig nem megyek - tudósként sem mentem - az Egyesült Államokba, amíg ujjlenyomatot kell adnom."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?