Auguszta
-7 °C
0 °C

Kulcsár be akarta kebelezni a Synergont?

2003.09.26. 09:48
Ugyanaz a befektetői kör, amely Kulcsár Attila vezetésével az év elején a PSZÁF által jogsértőnek minősített módon szerzett a megengedettnél nagyobb részesedést a Pannonplast Rt.-ben, két éve "krimibe illő körülmények között" kísérelte meg a Synergon Rt. bekebelezését - írja pénteki számában a Népszabadság.
A Népszabadság birtokában lévő iratok és az érdekeltek nyilatkozatai szerint két éve, Kulcsár Attila irányítása mellett, a Britton nevével fémjelzett befektetői csoport megpróbált befolyást szerezni a Synergon Rt.-ben.

A lap szerint hasonló módszerrel jutottak meghatározó többséghez a tőzsdén jegyzett számítástechnikai óriásban, mint ez év elején a Pannonplastban. Akik ismerik a Synergon-ügy nyilvánosság előtt eddig elhallgatott részleteit, a napilapnak azt állítják: a Kulcsár-féle érdekcsoportot csupán a 2001. június 14-ei, több Synergon-vezető halálával végződött repülőgép-baleset akadályozta meg a teljes hatalomátvételben.

A módszer

A Népszabadság úgy tudja, Kulcsár első lépésként a K&H Equities V.I.P. listájáról ma már jól ismert cégek és magánszemélyek egy részének nevében, 2001. április 20-án nagy mennyiségű Synergon-részvényt vásárolt. A részvényfelvásárló cégek és magánszemélyek között olvasható az Esma Spanyol-M Reklámügynökség Kft., a The Montrade Ltd., a First Capital Invest Llc., a Zöldújság Rt., a Magyar Játékkaszinó Kft., a Pacific Traders Co. Ltd., illetve Nyúl Sándor, Mudura Sándor, Kónya Imre, Buruzs Attila és Karl Imre neve. Később valamennyi vevő Kulcsárt, illetve az ő megbízottját kérte fel tulajdonosi érdekeinek képviseletére.

Egyes dokumentumok alapján azonban nem zárható ki, hogy Kulcsár ügyfeleinek egy része nem tudott a Synergon-részvények felvásárlásáról. Nem egy "részvényesi meghatalmazást", valamint "részvénykönyvi bejegyzési kérelmet" rejtenek az irattárak, amelyeken a napilap által megkérdezett szakértők nem hivatalos szakvéleménye szerint a meghatalmazók, a meghatalmazottak és az ügyintézők aláírása is ugyanattól a kéztől származik. Az iratokon fellelhető aláírások rajzolatát a nevük mellőzését kérő szakértők Kulcsár Attila kézjegyeként azonosították.

Az ügy további részleteiről a Népszabadság cikkében olvashat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!