Géza
-11 °C
-4 °C

Bedurvultak az SZDSZ ügyvivői

2004.08.18. 07:58
A kormányátalakítás helyett a szabad demokrata politikusok nyilvánosságra került anyagi ügyeiről folyó személyeskedő vitával foglalatoskodtak az SZDSZ ügyvivői. A hétfői ülésen történtekről titkolóznak a testület tagja, de a Népszabadságnak név nélkül nyilatkozók egy része azt állítja, a heves szóváltásban Kuncze Gábor pártelnök a lemondását is bejelentette, majd mérgesen elhagyta a termet.
Titkolóznak az SZDSZ ügyvivői hétfői tanácskozásukról, amelyről annyi azonban tudható, hogy sértő hangvételű, személyeskedésekkel is súlyosbított vitába fulladt - írja a Népszabadság.

Később cáfolták

A lap szerint a Wekler Ferenc és hozzátartozóinak agrártámogatása, Demszky Gábor főpolgármester terepjáró ügye és a horvátországi nyaraláshoz sofőrrel igénybe vett szolgálati autója, továbbá az SZDSZ-es informatikai tárca méregdrága óvodai kakaóbiztos számítógép-beszerzése miatt tört ki a veszekedés a testületben. A szóváltásban pedig egyes hírek szerint Kuncze Gábor pártelnök a lemondását is bejelentette, majd mérgesen elhagyta a termet. Ezt azok a jelenlévők, akik tegnap név nélkül egyáltalán hajlandóak voltak szűkszavúan visszaemlékezni az ülésre, cáfolták, illetve árnyalták. Az egyik ügyvivő szerint a vita hevében Kuncze valóban mondta, hogy ha van, aki jobban tudja vezetni a pártot, annak szívesen átadja a helyét.

Weklerről Weklerrel

A Népszabadság szerint az EP-választás után viszonylagos belső béke után azért vált feszültté az ügyvezetői testület hétfői összejövetele, mert a szabadságok után most lényegében egyenlő számban voltak jelen a pártvezetés támogatói és kritikusai. A korábban távollevők, többek között Fodor Gábor most fejtették ki először álláspontjukat a pártvezetés felé többek között a Wekler-ügyről, amelyet Fodor véleménye szerint lényegében a szőnyeg alá söpört a pártvezetés. A személyeskedéstől sem mentes, vita nagy része végül is a szintén ügyvivő Weklerről és részvételével folyt.