Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-5 °C
4 °C

Demszky is otthagyja az üt-t?

2008.03.22. 20:21
Várhatóan Demszky Gábor főpolgármester is felfüggeszti az SZDSZ ügyvivői testületben viselt tagságát, vagy egyéb látványos akcióra készül, írta szombaton a Magyar Nemzet Online tudni vélve, Magyar Bálint napok óta próbálja lebeszélni erről a liberális városvezetőt.

Pénteken Fodor Gábor, Béky Gabriella, John Emese és Szent-Iványi István felfüggesztette az SZDSZ ügyvivői testületében viselt tagságát és április 5-éig, amíg az országos tanács össze nem ül, nem vesznek részt a pártvezetés munkájában.

Az országos tanács lehet hivatott dönteni az esetleges tisztújításról, a négyek azért függesztették fel jogaik gyakorlását, mert kifogásolják, hogy nem döntöttek egy tisztújító küldöttgyűlés összehívásáról.

Szombaton a Magyar Nemzet Online arról írt, hogy Demszky Gábor is fontolgatja, hogy távozik az ügyvivői testületből, de az is elképzelhető, vagy valamiféle egyéb demonstratív lépésre készül.

Nem volna meglepő ez a lépés, hiszen Demszky is azt pártolta volna, hogy legyen tisztújítás, igaz az erről tartott szavazáson hivatalos programja miatt nem tudott részt venni és egy technikai malőr miatt telefonon sem szavazhatott. Állítólag Magyar Bálint napok óta győzködi a főpolgármestert arról, hogy ne lépjen semmit ebben az ügyben.

A Magyar Nemzet internetes verziója arról is beszámolt, hogy Weinek Leonárd felajánlotta a szemben álló feleknek, hogy közvetít, de ezt mind Fodor Gábor mind pedig Kóka János visszautasította.