Gusztáv
-4 °C
1 °C

Békében zajlott a szigorúan ellenőrzött tisztújítás

2005.03.05. 15:46
A szigorú ellenőrzésnek hála nyugodtan zajlott le az MSZP Vas megyei tisztújítása. A homoszexuális erőszakról szóló vádakkal színesített vasi szocialista belharc miatt a megye összes pártalapszervezetét feloszlatták, majd szombaton békében újjáalakították.

Rendben zajlott le az MSZP februárban feloszlatott Vas megyei szervezeteiben a tisztújítás, közölte Hiller István, a párt elnöke. A homoszexuális erőszakkal történt vádaskodással tarkított vasi tagfelvételi botrányok nyomán feloszlatott szervezetek tisztújítását szinte a teljes szocialista elnökség a helyszínen ellenőrizte.

Hiller kora délutáni beszámolója szerint tizenhárom településen, azóta pedig a március 12-i megyei tisztújító gyűlésnek is otthont adó Celldömölkön is rendben lezajlott a tisztújítás. "Mindenütt rendben folytak a jelölések, elfogadták a szervezeti és működési szabályzatot, megválasztották a helyi szervezetek elnökségeit és elnökeit, valamint a megyei tisztújító küldöttgyűlés küldötteit", mondta el Hiller az MTI-nek.

Botrányos válás

A vasi MSZP-ben 2003-ban kezdődött hatalmi harc, amikor Horváth Csaba, a Vas Megyei Cigány Önkormányzat irodavezetõje bejelentette, hogy pénzért toborzott roma tagokkal töltik fel a párt kőszegi alapszervezetét. A fiktív tagtoborzás vádjára a vasi MSZP etikai bizottsága feloszlatta a kőszegi alapszervezetet, majd kizárta tagjai közül az ügyben érintett Tóth Csabát és Szabó Bálintot.

Az MSZP központi etikai bizottsága hosszas halogatás után megsemmisítette a vasi bizottság döntését, Tóth így tavaly szeptembertől az MSZP Vas megyei elnöke lett. Tóth januárban levélben számolt be Hillernek a vasi helyzetről, a pártelnök ezután döntött a helyi szervezetek feloszlatásáról és a tisztújításról.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft