Klaudia
-3 °C
3 °C

Hiller: Gyenguska kísérlet volt a vasi botrány

2005.01.23. 22:29
"Túl átlátszó, gyenguska kis kísérlet volt ez" - foglalta össze véleményét Hiller István, az MSZP elnöke a megerőszakolt fibiszes körüli botrány időzítéséről. Bár szombaton még úgy fogalmazott, némelyeknek az MSZP-ben pozíciója gyengítése a célja, most kiemelte, nem a párton belül kell keresni az ellenfeleket.

A Gyurcsány-Hiller páros elleni támadásnak nevezte az MSZP elnöke a Vas megyei szocialista botrány időzítését vasárnap. Hiller István az ATV televízió politikai műsorában azt mondta, az MSZP politikai ellenfelei a párton belül akartak zavart kelteni, mert kiderült, hogy tartósnak ígérkezik a kormányfő és a szocialista pártelnök szoros együttműködése.

Nemi erőszakkal színesedett botrány

Mint arról az Index is beszámolt, feloszlatják az MSZP vasi szervezetét, a megyében teljes körű tisztújításra kerül sor tavasszal. 2003-ban a Vas Megyei Cigány Önkormányzat irodavezetője arról számolt be, hogy pénzért toborzott roma tagokkal töltik fel a párt kőszegi alapszervezetét. Ezután a szervezet kizárta tagjai közül az ügyben érintett Tóth Csabát és Szabó Bálintot.

A Magyar Nemzet birtokába került levélből kiderült, hogy a fiktívtagbotrányban a romák megvásárlásával vádolt Szabó Bálintot 2004 márciusában megerőszakolták. A levél nyilvánosságra kerülése után a teljes magyar sajtót végighaknizó Szabó elmondta, tavaly március 15-én este négyen támadták és erőszakolták meg.

Az ellenfeleket nem a párton belül kell keresni

"Nem nagyon tudnak ezzel a Gyurcsány-Hiller kettőssel mit csinálni. Próbálják hol az egyiket, hol a másikat támadni" - fogalmazott Hiller az ATV-ben. Szerinte a kormányfő elleni támadások az MSZP-t, az ellene indított támadások a miniszterelnököt és kettejük együttműködését igyekeznek gyengíteni. Külön hangsúlyozta, hogy az ellenfeleket nem a szocialista párton belül kell keresni.

Hiller a Magyar Rádió Tizenhat óra című műsorában még arról beszélt, hogy némelyeknek a MSZP-ben pozíciója gyengítése a célja, de nem tart törekvésük sikerétől.

Hiller István elmondta, mindketten tisztában voltak azzal, hogy ilyen támadásokra kell számítaniuk, amikor együttműködésüket elkezdték. "Próbálják az MSZP-t, amely felpörgött, próbálják a kormányt, amely láthatóan jó ütemben megy előre, valamiképpen megállítani. Hát nem ment" - jelentette ki. "Túl átlátszó, gyenguska kis kísérlet volt ez" - foglalta össze véleményét.